Diş fırçasını kapalı ortamda saklayın

Diş fırçasını kapalı ortamda saklayın

Yapılan araştırmalar düzgün saklanmayan ve başkasıyla paylaşılan diş fırçalarının virüs yuvası olduğunu pek çok hastalığa yol açtığını gösteriyor.

İngiliz diş hekimi Rhona Eskander, diş fırçasının sağlıklı tutulmaması nedeniyle pek çok hastalığa yol açan bakterilere ev sahipliği yaptığını söylüyor. Geçen yıl Londra’da yılın genç diş hekimi seçilen Eskander, başkasının diş fırçanıza dokunmasına izin vermek ya da diş fırçanızı bir başkasıyla paylaşmanın aynı derece kötü olduğunu söylüyor.

Eskander “Ağız, yüzlerce farklı mikroorganizma tipini barındırıyor ve bazıları kullanım sırasında diş fırçasına aktarılabiliyor. Banyo veya ev ortamındaki mikroorganizmalar, tuvalet sifonu  çekildikten sonra diş fırçasında toplanabiliyor. Öte yandan diş fırçaları birbirine yakın bir yerde saklandığında ve bir diş kupasında temas ettiğinde, mikroplar birbirine bulaşabiliyor. Musluktan akan suyun altındaki bir diş fırçasını durulamak tüm bu mikropları uzaklaştırmaz. Başkasının diş fırçasını kullandığınızda ise hepatit A, B ve C’ye neden olan  virüsler size geçebilir” diyor.

Peki ne yapmalı? Uzmanların önerileri şöyle: “Diş fırçasını klozetin bulunduğu yerde tutmayın, dik bir konumda bir dolabın içinde saklayın ve yanında başka diş fırçası olmasın. 3 ayda bir değiştirin.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN