Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Kral Selman'a Erdoğan'ın mesajını iletti

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Kral Selman'a Erdoğan'ın mesajını iletti

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Katar krizinin çözümü yürütülen diplomasi trafiği çerçevesinde Suudi Arabistan'a gitti. Kral Salman'la görüşen Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mesajını iletti.

Çavuşoğlu, Mekkke'de muhatapları ile yaptığı görüşmenin ardından Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz tarafından kabul edildi. Görüşmenin ardından açıklama yapan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, verimli bir görüşme olduğunu ifade etti. Kral’ın kendisine Türkiye’ye verdikleri önemini vurguladığını ifade eden Çavuşoğlu özetle şunları kaydetti:

"HERKES DELİLLERİ GÖRMEK İSTİYOR"

Benim de bölgeye ziyaretlerimde amacım, Türkiye olarak ne düşündüğümüzü anlatmak. Ne düşündüğümüz de son derece basit. Bu sorunun bir an önce çözülmesi lazım. Söylemesi kolay ama hangi adımların atılması gerekiyor. Suçlamalar var ama delillerin ortaya konulması lazım. Katar da, arabulucu olan Kuveyt de bunu görmek istiyor. Biz de bunu görmek istiyoruz. Ancak henüz bu konuda çalışma yaptıkları için, bunu kimseye gösteremediklerini söylediler. 

KRAL, TÜRKİYE'YE VERDİĞİ ÖNEMİ DEFALARCA VURGULADI

Masum insanları etkileyen bu gerginliğin sonlandırılması gerekiyor. Bayrama bayram gibi girmemiz gerekiyor.

Tabii ikili ilişkilerimiz de görüştük. Türkiye'ye verdikleri önemi defalarca Kral Salman vurguladı. Biz de Suudi Arabistan'a önem veriyoruz. Kral Hadimu'l- Haremeyni Eş-Şerifeyn Katar ilgili düşüncelerini anlattılar. Biz de "neticede sorun olabilir, bir taraftan bunu belgelendirmek lazım, bir taraftan ama sorunu çözmek için önemli Kral'ın bir rol alması gerektiğini ve liderlik göstermesi gerektiğini" söyledik.

SALMAN NEDENİNİ ANLATTI

Kral Selman ile Katar krizinin çözümüne katkı sağlamak için neler yapabileceğimizi ve tabii ki ikili ilişkileri de görüştük. Atacağımız adımları değerlendirdik. Kral Selman Türkiye’ye verdikleri önemi özellikle defalarca vurguladı. Katar krizini de değerlendirdik. Kral Selman neden bu adımı attıklarını anlattılar. Biz de neticede sorun olabilir ama bir taraftan bunu belgelendirmek lazım, diğer taraftan da bu sorunu çözmek için Kralın önemli bir rol oynaması gerektiğini liderlik göstermesi gerektiğini söyledik.

TEK CÜMLELİK MESAJI İLETTİM

Cumhurbaşkanımızın da bir cümlelik bir mesajı vardı; ‘Sorunu Hadimul Haremeyn Eş Şerifeyn’e yakışır şekilde çözmesini bekliyoruz’ şeklinde. Bunu ilettik. Bence son derece faydalı bir görüşme oldu. Sorun çözüldü mü bugün Mekke’de? Hayır. Başka ülkeler de var. Çok karmaşık bir halde şu anda. Ama bana göre çok faydalı bir görüşme oldu. Samimi bir şekilde düşüncelerinizi paylaşma imkanı bulduk. Sonuçta iki taraf da iki ülke arasında ilişkilere verdiği önemi vurguladı. Bundan sonraki süreçte de ilişkilerimizi daha da kuvvetlendireceğiz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN