Doç. Dr. Gökhan Üçkaya: Bir avuçtan fazla et zararlı

Doç. Dr. Gökhan Üçkaya: Bir avuçtan fazla et zararlı

Endokrinoloji ve Metobolizma Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Gökhan Üçkaya, “Herkesin kendi elinin büyüklüğünü geçmeyecek oranda et tüketmesi gerekiyor” dedi.

İzmir Egepol Hastanesi Endokrinoloji ve Metobolizma Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Gökhan Üçkaya, “Kurban Bayramı’nda herkes kendi vücut yapısına uygun bir şekilde ölçülü olarak et tüketmelidir.

Kendi elinizin büyüklüğünü geçmeyecek şekilde bir diğer deyişle, 5-6 köfte, 150 gram et gibi porsiyonlarla beslenmeli. Bu beslenme, günde 2 öğünü geçmemeli” diye konuştu. Aşırı proteinle beslenmenin gut ve hipertansiyon gibi hastalıklara davetiye çıkardığını hatırlatan Üçkaya, etlerin de haşlama veya fırınlama yöntemiyle pişirilmesi gerektiğini dile getirdi.

Mangal kültürünün de özellikle kolon kanseri riskini artırdığını hatırlatan Üçkaya, yanık et tüketiminden kaçınılması gerektiğini, etin yanında tüketilen tatlı gazlı içeceklerden de uzak durulmasının önem taşıdığını kaydetti.

OBEZİTE GİDEREK ARTIYOR

Karbonhidrat açısından zengin, tahıl grubunu kapsayan besinlerin tüketiminin yaygınlaştığını söyleyen Üçkaya, modern yaşam tarzının getirdiği hareketsizlik ve mangal gibi zararlı pişirme metotlarının obeziteye yol açtığını, Türkiye’de obezitenin ise yüzde 43 oranında olduğunu vurguladı.

Tek başına diyet ve sporun kilo vermede yetersiz kaldığını da ifade eden Üçkaya, protein alınımına dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN