Düğümü çözen 270 dakika

Düğümü çözen 270 dakika

Galatasaray’ın başındaki 4. döneminde deplasman performansı bakımından Igor Tudor’dan pek de farklı görünmeyen Fatih Terim, bu sorunu bir an önce aşmak zorundaydı. Bunun dışında ‘asıl rakipler’den puan alınmalıydı... Terim yönetiminde 5 hafta içinde önce Trabzonspor’u, ardından Başakşehir’i, son olarak da Beşiktaş’ı devirmeyi başaran Galatasaray’ın önü iyice açılmıştı. Bu galibiyetler, Ankara’daki Gençlerbirliği yenilgisini de unutturmuştu...

BÜLENT TUNCAY

Galatasaray, 21. haftadaki Antalyaspor galibiyeti ile 6 hafta sonra yeniden zirveye kurulmuştu. O mücadelede Gomis’e iki kişi arasından asist yapan Garry Rodrigues, 2. gol pasıyla herkesi kendisine hayran bırakıyordu. Kendi yarı alanından topu alıp 61 metreyi 8.40 saniyede geçen Garry için yapılan, “Bolt musun kardeşim!” yorumları manşetlerdeydi.

Bir sonraki hafta ise Cimbom, deplasmanda Kasımpaşa’ya 2-1 kaybediyor ve ligde kartlar yeniden dağıtılıyordu. Evinde kükreyen Aslan, deplasmanda susuyordu. Çıktığı son 7 dış sahada 6. mağlubiyetini almıştı. Terim ise “Galatasaray cesur olacak” diyordu.

GOMIS’TEN RODRIGUES’E BÜYÜK JEST

Ertesi gün gazetelerde Gomis’in bayılması vardı! O sahne insanların gözünün önünden gitmiyordu... Daha önce de ani baygınlıklar geçirdiği bilinen Gomis’in sahanın ortasında yığılıp kalması herkesi çok korkutmuştu. Birkaç dakika sonra kendine gelen Fransız golcü oyunda kalmak istemiş, kulüp doktorları da futbolcunun isteğini kabul ederek kenar yönetimine ‘değiştir’ işareti yapmamıştı. Sağlık tartışmaları bir hafta boyunca devam etti. Gomis, hayatının tehlikeye atıldığı iddialarına ise “Ben iyiyim” karşılığını verdi.

ŞAMPİYONLAR GERİ DÖNMEYİ BİLİR

23. haftada Aslanlar, Bursaspor’u Gomis-Rodrigues ortaklığıyla gole boğdu: 5-0. Evinde üst üste 7. maçını kazanan Terim’in öğrencileri zirveyi yeniden ele geçirdi. Gecenin adamı ise 1 gol atıp, 2 asist yapan Rodrigues’ti... Gomis, ikinci gol pası sonrası takım arkadaşının kramponlarını parlatmıştı...

Bursaspor’u 5’leyen Aslan, bir sonraki hafta Karabükspor’u da deplasmanda 7-0’la geçerek tarihi bir zafer elde etti. Feghouli, 3 asistle bir maçta en fazla gol pası veren oyuncu olurken, 2 karşılaşmada 7 gol atan Gomis, Alex, Jardel ve Bolic’i geride bırakıyordu...

Galatasaray, 25. haftada Konyaspor karşısında yaptığı dönüşle şampiyonluğun sinyallerini veriyordu... Evinde 1-0 geriye düşen Cimbom’u Sinan’ın ustalık eseri ayaklandırdı; 45’te oyuna girip 1 gol, 1 asistle maçı çevirdi.

Donk-Sinan hamlesiyle maçı çeviren Terim, devre arasında oyuncularına aynen şunları söylemişti: “Şampiyonluk için geri dönmeliyiz. Buradan ancak liderler, şampiyon takımlar döner.”

KAZANMAYALIM , KUPAYI ALALIM...

Sıradaki durak Kadıköy’dü... Fenerbahçe karşılaşması öncesi belki de Galatasaray’da bir ilk yaşandı... Sarı-Kırmızılı yönetim, derbi öncesi son antrenmanı Türk Telekom Stadı’na aldı ve çalışmayı taraftarlara açtı. 35 bin taraftar Aslantepe’deki son antrenmana takımlarını desteklemeye geldi. Cimbom’un yalpaladığı bir dönemde taraftardan gelen bu büyük destek takımın yeniden topanlanmasına katkı sağladı.

Fenerbahçe ile Galatasaray’ın dev buluşmasında golcüler susuyor, kaleciler Volkan Demirel ve Fernando Muslera konuşuyordu. 0-0 sona eren mücadalenin ardından Terim’in aklında sadece şampiyonluk vardı. Terim, 9 yıldır Kadıköy’de Galatasaray’ın neden kazanamadığı şeklindeki soruya, “Bu statta çok güzel unutulmazlarımız var” deyip play-off oynanan sezona gönderme yapıyor ve ekliyordu: “50 yıl kazanmayalım, şampiyon olalım.”

IGOR TUDOR’DAN NE FARKI VAR Kİ!

Seyrantepe’de bambaşka bir kimliğe bürünen Fatih Terim’in öğrencilerinin şakası yoktu! Trabzonspor’u 2-1 ile geçen Galatasaray’da kral Gomis, performansı ile yeniden parmak ısırtıyordu... Bununla beraber Cimbom’un Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor ve Başakşehir’e karşı ligdeki 16 maçlık kazanamama serisi de son buluyordu. Aslan, artık ‘asıl rakipleri’nden de 3 puan alabiliyordu.

Ancak 28. haftada Galatasaray hüznü yaşadı. Gençlerbirliği’ne uzatmalarda kaybeden Cimbom, zirveyi de Başakşehir’e kaptırıyordu. Terim’in öğrencilerinin deplasmandaki puan kaybı ise tam 25’e yükseliyordu! Dış sahada yaşanan bu kayıplar “Tudor’la arasında ne fark var” eleştirilerini de beraberinde getiriyordu.

“ALLAH BİZE BİR ŞANS DAHA VERDİ”

Artık kritik haftalara girilmişti. 29. haftadaki rakip lider Başakşehir’di. 4 İstanbul takımının tutuştuğu şampiyonluk yarışında  Başakşehir’i deviren Aslan, yeniden zirveye yerleşti. 60’ta soluyla müthiş falso vererek harika bir gol atan Brezilyalı sağ bek Mariano ertesi günün manşetlerindeydi... Fatih Terim’le kaderi değişen Cimbom, rakibini tam 4 maç sonra dize getirmişti. Terim ise maçtan sonra “Allah bize bir şans daha verdi, ‘sonuna kadar götürün’ dedi” ifadelerini kullanıyordu. Gerçekten de Türk Telekom atmosferi Galatasaray’a yarışta bir şans daha vermişti.

Zaferin detayları da sonradan ortaya çıktı! Mutlak galibiyet hedeflenen maçta ilk yarıdaki futboldan memnun kalmayan Terim, devre arasında oyuncularını, “Taraftarımızı geçen hafta çok üzdük, bu gece sevindirelim. Çıkın sahaya, lider kim gösterin!” sözleri ile motive etmişti.

Bu kritik zaferden sonra Galatasaray kupada ise şok yaşadı. Yarı final rövanşında Fatih Terim’in 9 rotasyonu ters tepti. Akhisarspor, 2-1’in rövanşında tarih yazıp finale gidiyordu. Bu, Kasımpaşa maçındaki tercihleriyle Galatasaray’ın elindeki maçı kaybetmesine yol açan Terim’in ikinci önemli hatasıydı...

Yarın: BEŞİKTAŞ ZAFERİ İLE BAYRAKLAR SANDIKTAN ÇIKTI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN