Her şey bir tweet’le başladı

Her şey bir tweet’le başladı

Tudor ile yolların ayrılması Galatasaraylıları sevindirmişti. 21 Aralık 2017 gecesi atılan bir tweet ise taraftarı mest etti. Fatih Terim’in hesabından paylaşılan mesajda, “Nerede kalmıştık” yazılıydı... Göztepe maçında 4 yıl sonra Cimbom’un başında yer alan Terim, 3-1’lik zaferle döndü. Hoca değişiminden 1 ay sonra başkanlık koltuğu el değiştirdi. Farklılıklar, takımda da etkisini göstermişti.

BÜLENT TUNCAY

Tudor’un buruk vedasının ardından 21 Aralık 2017 Perşembe gecesi saat tam 23.00’te Fatih Terim’in paylaştığı “Nerede kalmıştık” tweeti taraftarı çılgına çevirdi. Sarı-Kırmızılı takımın başında 6’sı lig, 1’i UEFA olmak üzere 16 kupa kaldıran Terim’in Galatasaray’daki 4. dönemi başlıyordu...

BİN 554 GÜN SONRA TAKIMIN BAŞINDA

Terim’in ilk sözleri ise “Ben Galatasaray’la para konuşmam” oldu. Başkan Dursun Özbek ile yapılan imza töreninde Terim’in seçimlere kadar ücretsiz çalışacağı, seçimlerden sonra da ayda 1905 TL’lik sözleşmeye imza atacağı, asıl sözlşmenin gelecek sezondan itibaren devreye gireceği belirtildi. Fatih Terim basın toplantısında Özbek’in sözlerinin arasında girerek “Benim sözleşmem seçime kadar, sonrasında yönetim kabul ederse 1905 TL’ye sezon sonuna kadar buradayım” diyerek seçim kozu olmadığını ima ediyordu.

Terim ile yeni bir serüvene yelken açan Galatasaray, ilk devrenin son maçında Göztepe’yi konuk etti. Terim’in şansı yaver gidiyor, Süper Lig’deki hava bir anda değişiyor, önce Beşiktaş sonra da Fenerbahçe, puan kaybediyordu. 50 bin taraftarın önünde coşan Aslan, ligin yeni takımı Göztepe’yi 3-1 mağlup edip, devreyi 35 puanla 2. sırada bitirdi.

Bin 554 gün sonra Galatasaray’ın başında sahaya çıkan Terim, 1-0 geriden geldikleri ikinci 45 dakika için “Olması gereken Galatasaray’dan bazı pasajlar verdiler” ifadelerini kullanıyordu. Taraftarın tribüne geri dönüşü ise dengelerin yeniden değiştiğinin göstergesiydi. Göztepe maçındaki Türk Telekom tribünleri, ilk hafta Kayserispor önündeki takım gibiydi...

ÖZBEK GİTTİ, CENGİZ GELDİ

21 Ocak 2018’de yapılan olağanüstü seçimde büyük bir sürpriz yaşandı. Fazla şans verilmeyen Mustafa Cengiz, kongrede başkan Dursun Özbek’i geçerek Galatasaray’ın 37. başkanı oldu. Aslanlar, ikinci devreye yeni hoca ve yeni başkan ile başlayacaktı! Bu sefer fikstür de ilk yarıya göre daha zorluydu.

23 Ocak’taki ikinci yarının ilk maçında Maicon, Fernando ve Gomis yoktu ama sahada Eren Derdiyok vardı. Galatasaray, Kayserispor’u Eren Derdiyok’un dublesi ve Rodrigues’le deviriyordu. Bir sonraki hafta ise Cimbom, Osmanlıspor’u Gomis’le 2-0 yıktı.

Ancak maddi sıkıntılar da iyice su yüzüne çıkmıştı. Futbolcular paralarını alamadığı için huzursuzdu. Bu konuda devreye giren Terim, 4 aydır para bekleyen oyuncularının alacaklarının ödenmesini istedi. Osmanlıspor maçından önce şu ifadeleri kullandı: “Alacaklar ödenmezken, transferi uygun görmüyorum. Tüm takımı kaybetmeyi göze alamam.”

Bu süreçte Gomis’in parasını alamadığı için antrenmana çıkmadığı iddiaları gazetelere haber oldu. Sportif A.Ş. yöneticisi Abdurrahim Albayrak bu iddiaları doğrulayan bir imada bulununca Florya’daki iklim bir anda bozuldu. Gomis’in sonraki birkaç haftası, sakatlığının ciddi olması nedeniyle idmana çıkamadığını anlatmaya çalışmakla geçti.

Attığı gollerden sonra da eliyle para istemediğini işaret edip armayı öperek yanlış anlaşıldığını göstermeye çalıştı.

Terim rüzgarı ile ayağa kalkan Aslan, 5 resmi (3 lig, 2 kupa) maçını da kazandı. 14 gol atıp, kalesinde 2 gol gördü.

ERGÜN İLE ALBAYRAK’IN ARASI AÇILDI

Bu dönemde Galatasaray’da bir de Ndiaye krizi yaşandı. 7.5 milyon euroya geldiği belirtilen Senegalli yıldızın 12 milyon euroya alındığı ortaya çıktı. Ndiaye’yi 16 milyon euro’ya satan Galatasaray yine de kârdaydı ama kulüp karışmıştı. Sportif A.Ş.’de göreve getirilen Abdurrahim Albayrak, Ndiaye hakkındaki iddiaları transferi yapan Cenk Ergün’e sorduğunda, “Ambarat’tan ucuza geldi” deyince ipler koptu. Amrabat, Albayrak’ın yıllar önce yaptığı ve rakamları nedeniyle çok tartışılan transferdi. Bu iması nedeniyle mevcut kadronun kurulmasında büyük payı olan Ergün’ün görevine son verildi.

Stoke City’ye satılan Badou, transferi için “Kulübün kararı” diyordu... Galatasaray Başkanı Cengiz ise menajerini suçlayıp, “Ndiaye çok temiz çocuk ama enterasan bir menajeri var. Hocamız ‘bu çocuğu zehirlemişler, göndermem gerek’ dedi. Mecbur kaldık” şeklinde konuşuyordu!

NAGATOMO GELDİ, DERTLER BİTTİ

Bu arada bir türlü çözüm bulunamayan sol beke, Japon Yuto Nagatomo monte edildi. Ve 6 aylığına Inter’den kiralanan tecrübeli futbolcu, Galatasaray’ın ‘yumuşak karnı’ denilen mevkiye adeta duvar ördü. O kadar verimli oldu ki; Fatih Terim yıllardır hayalini kurduğu iki beki hücuma çıkarma hayalini Mariano-Nagatomo ile hayata geçirdi. Nagatomo, İtalyan basınına verdiği röportajda İstanbul’da çok mutlu olduğunu söylüyor, “Fatih Terim benden sadece defansif değil, ofansif olarak da yararlanmak istiyor. Bu, benim için yeni bir deneyim ve bu şekilde oynamaktan büyük keyif alıyorum” diyordu.

Ama Igor Tudor döneminin kötü mirası olan ‘deplasmanda puan alamama’ sıkıntısı devam ediyordu. Cimbom, zirve yarışındaki rakiplerinin puan kaybettiği 20. haftada Sivas’ta 2-1 ile yıkıldı. Futboluyla hayal kırıklığına neden olan Aslan, liderlik fırsatını kaybediyordu.

Ve beklenen Cimbom, 21. haftada patladı! Antalyaspor’u ezip geçen (3-0) Sarı-Kırmızılılar, 6 hafta sonra liderliğe yükseliyordu. Futbolcuların 4 aylık değil, 7 aylık alacakları da ödenmişti. Terim galibiyeti, “Bugün günlerden Galatasaray” şeklinde yorumluyordu.

Yarın: TERİM’E GÖRE TEK YOL CESUR OLMAKTI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN