Afrin’de sıkıştı Esad’a sarıldı

Afrin’de sıkıştı Esad’a sarıldı

Zeytin Dalı’yla büyük darbe yiyen terör örgütü YPG, Esad rejimiyle temaslarını sıklaştırdı. Şam’ı Afrin’e davet eden YPG ile Esad rejiminin anlaştığı öne sürüldü. Rejim kaynaklı iddialar, Rus medyasında da yer aldı.

Esad rejimi ve terör örgütü PYD’nin, Suriye ordusunun Afrin’e girmesi konusunda anlaştı ğı öne sürüldü. İlk olarak Şam’a yakın El Mayadin televizyonu, iki taraf arasında devam eden uzun müzakerelerin ardından anlaş maya varıldığını duyurdu. Haberi, Rusya’nın RIA ve Sputnik ajansları da kendi kaynaklarından doğruladı. Birkaç gün içinde uygulanmaya başlanacağı iddia edilen anlaşma kapsamında Suriye ordusu güçlerinin Türkiye sınırına konuşlanması öngörülü- yor. Rejim unsurlarının, Türkiye destekli muhalif güçlerin aldığı bölgelere de yerleşmesinin söz konusu olduğu ifade ediliyor. Zeytin Dalı Harekatı’nın başından bu yana Arap medyasında Şam ve PYD’nin müzakere halinde olduğuna ilişkin haberler yer alıyordu. PYD bir süre önce Suriye rejimine Türkiye’nin operasyonuna müdahale etme çağrısı yapmıştı. Terör örgütünün sorumlusu Sipan Hemo, yakın zamanda yaptığı açıklamada Suriye ordusu ile YPG arasında yoğun işbirliği olduğunu ve rejimin asker göndermesi halinde bunu memnuniyetle karşılayacaklarını söylemişti. Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mikdat ise geçen çarşamba günü Afrin’i savunacaklarını belirtmişti. Bu arada ABD Dışişleri, önceki gün Esad-PYD anlaşması hakkında bilgileri olmadığını duyurmuştu.

İNGİLİZ TERÖRİST: TÜRKIYE’YI DURDURAMAYACAĞIZ

YPG saflarında bulunan Huang Lei adlı Çin kökenli İngiliz terörist “Afrin’de Türkiye’yi durduramayacağız, kesinlikle kazanacaklar” dedi. The Times’a konuşan terörist, ilk çarpış- malardan kurtulduklarını belirterek, Türk ordusunun büyüklüğüne kıyasla YPG’li birkaç bin ‘savaşçının’ hiçbir şansı olmadığını belirtti. Gece gündüz bombalandıklarını anlatan Lei “Türk birliklerini durdurabileceğimizden şüpheliyim. Tankları, jetleri ve uyduları var. Türkiye büyük bir ülke, adeta savaş makinası. Bir gün savaşı kazanacaklar. Bu savaşı kazanamayacağız. Ama en azından savaşın durması için elimizden geleni yapmak istiyoruz. En azından bombardı- manı durdurmak için...” ifadelerini kullandı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN