Belçika Dışişleri Bakanı Reynders: Fransa'da Le Pen’e oy vermeyin

Belçika Dışişleri Bakanı Reynders: Fransa'da Le Pen’e oy vermeyin

Belçika Dışişleri Bakanı Didier Reynders, Fransa'daki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aşırı sağ eğilimli "Le Pen’e oy vermeyin" çağrısında bulundu.

Fransa’da yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri komşu Belçika’yı yakından ilgilendiğini söyleyen Belçika Dışişleri Bakanı Didier Reynders, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aşırı sağ eğilimli Front National Partisi’ne oy vermemeleri çağrısında bulundu.

HAKKIMIZDIR

Fransa’da 23 Nisan ve 7 Mayıs tarihleri arasında Fransa’da yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Marine Le Pen’in Cumhurbaşkanı seçilmesini istemediklerini belirten Belçika Dışişleri Bakanı Didier Reynders, "Komşu ülkelerimizde yapılacak olan seçimleri dahil olma alışkanlığımız yok. Belçika’da çok sayıda Fransız vatandaşın ikamet ettiğini unutmamak lazım. Aşırı sağ eğilimli Front National Partisine oy vermemeleri yönünde tavsiyede bulunmak elbette hakkımızdır. Fransa bizim komşu ülkemiz iyi ilişkilerin devam için Fransızları tavsiyede bulunmak sakıncalı değildir. Fransa ile iyi ilişkilerimizin devamı için Le Pen’in desteklenmemesini arzuluyoruz” dedi

ANKARA/İHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN