Biden'dan dikkat çeken çıkış: Netanyahu Gazze'de hata yapıyor

Biden'dan dikkat çeken çıkış: Netanyahu Gazze'de hata yapıyor

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun Gazze'deki yaklaşımını eleştirdi. Biden, İspanyolca yayın yapan bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada, Netanyahu'nun savaşta izlediği yolun bir hata olduğunu ve bu yaklaşıma katılmadığını belirtti.

ABD Başkanı Biden, İsrail'e ateşkes çağrısında bulunarak, gelecek 6-8 hafta boyunca gıda ve ilaçların Gazze'ye tam erişimine izin verilmesini talep etti.

Ayrıca, Suudi Arabistan, Ürdün ve Mısır gibi ülkelerle görüştüğünü ve bu ülkelerin gıda taşıma konusunda hazır olduklarını vurguladı. Biden, "Bu insanların tıbbi ve gıda ihtiyaçlarını karşılamamanın hiçbir mazereti olamaz. Artık bunun yapılması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Biden, 4 Nisan'da yaptığı telefon görüşmesinde Netanyahu'ya sivillerin zarar görmemesi ve yardım çalışanlarının güvenliği için somut adımlar atılması çağrısında bulunmuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN