Dünya Mirası baraj kurbanı olacak

Dünya Mirası baraj kurbanı olacak

Tanzanya’daki Selous Koruma Alanı, Afrika’nın en büyük yaban hayatı rezervini barındırıyor ve bir Dünya Doğal Miras alanı. Ancak tehlikede.

Tanzanya’daki elektrik sıkıntısı yüzünden Rufiji Nehri’nden yararlanmak isteyen Devlet başkanı John Magufuli ‘mümkün olan en kısa sürede’ onlarca yıldır planlanan bir barajın inşa edileceğini açıkladı. 

Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF) “Baraj doğa için çok büyük bir darbe olur”  diyerek oluşacak gölün Berlin’den daha büyük bir alanı sular altında bırakacağını söylüyor. Barajın kurulması, inşaat yolları, sanayi tesisleri ve işçiler için konutlar inşa edilmesi anlamına geliyor. WWF, ‘bozulmamış vahşi yaşamın ve nesli tükenmekte olan türlerin en önemli habitatlarının ortadan kaldırılmasından’ endişe ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN