Dünyanın en zengin yoksulları

Dünyanın en zengin yoksulları

Dünyanın en zengin uranyum, altın ve petrol kaynakları ile tarıma elverişli alanlara sahip Nijer’de halk bu zenginlikten istifade edemiyor.

Muazzam yeraltı kaynaklarının büyük bir kısmının Fransa, Çin, ABD, Hindistan ve Kanada gibi ülkeler tarafından kullanıldığı Nijer’de halk sefalet içinde yaşıyor. Nijerli akademisyen ve araştırmacı Muhammed Ağ Muhammed “Batılı ülkeler, her ne kadar insani değerlerle ilgili söylemlerde bulunsa da kapitalizm ve kazanç elde etme fikriyle, yer altı kaynaklarını ele geçirmek için Afrika’da sömürgenin devam etmesini istiyor. Bu ilahi nimetten, sadece maddi gücü yerinde olan iş adamları faydalanıyor. Böylece zenginler daha zengin fakirler daha fakir oluyor” diye konuştu.

Nijer topraklarının yüzde 80’lik bölümünün zengin madenlerle dolu çöllerden geriye kalan yüzde 20’lik kısmının ise tarıma elverişli arazilerden oluştuğunu fakat bilinçsizlik, cehalet ve iradenin olmaması nedeniyle yeraltı kaynaklarınca zengin ama halkı fakir bir ülke paradoksunun oluşmasına neden olduğuna işaret etti. Nijer’in ekonomik açıdan kalkınmak için yeterli yeraltı kaynaklarına sahip olduğunu ve uranyum sahalarına sahip ülke sıralamalarında 4. sırasında olduğunu söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN