Düşürülen Rus uçağının pilotundan ilk açıklama

Düşürülen Rus uçağının pilotundan ilk açıklama

Salı günü Türk hava sahasını ihlal ettiği için düşürülen Rus jetinden paraşütle atlayarak kurtulan pilot ilk kez konuştu. Sağlık durumunun iyi olduğu bildirilen pilot, Türk uçaklarının kendilerini vurmadan önce ikaz etmediğini ileri sürdü.

[Karar]

Türk hava sahasını ihlal ettiği için F-16'lar tarafından müdahale edilmesi sonucu düşen Rus uçağından kurtulan pilot, ilk kez konuştu. Rus pilot, Türk uçaklarının kendilerini vurmadan önce ikaz etmediğini öne sürdü.

Genelkurmay Başkanlığı, Türk F-16'larının Rus Su-24 uçaklarına yaptığı ikazların ses kaydını yayınlamıştı. Kayıtlarda Rus tarafından yanıt gelmediği görülmüştü. Genelkurmay, "iletişim kanallarının kapalı olduğunu" belirtmişti.

Pilotun sağlık durumu iyi

Pilotla ilk konuşan kişi olan Russia Today muhabiri Roman Kosarev, "Pilot hava üssüne gece yarısı getirildi. Birbirimizi kahvaltıda gördük. En azından dış görünüşte iyi gözüküyor. Doktorlar sağlığının tehlikede olmadığını söyledi" dedi.

Esad güçleri Ruslara teslim etmişti

Vurulan uçaktan paraşütle atlayan pilot, Esad rejimi tarafından kurtarıldıktan sonra Rusya'nın Lazkiye'de bulunan Hımeym üssüne getirilmişti. Pilotu arama çalışmalarına katılan helikopterin Türkmenler tarafından vurulması nedeniyle bir Rus askeri ölmüştü.

Uçakla ilgili Türk ve Rus yetkililer ile Bayırbucak'taki Türkmen savaşçılardan farklı açıklamalar gelmişti. Rusya, pilotlardan birinin öldüğünü, diğerinin hayatta olduğunu söylemiş, Türkiye iki pilotun da hayatta olduğunu belirtmiş, Türkmenler ise iki pilotun da öldürüldüğünü ifade etmişti.

Düşen uçağın pilotlarının paraşütle atladığı anlar:

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN