ECOWAS: Altyapı için 5,2 milyar dolar lazım

ECOWAS: Altyapı için 5,2 milyar dolar lazım

Batı Afrika ülkelerinden oluşan ECOWAS’tan yetkililer, bölge ülkelerinin altyapı sorununu çözmek ve ekonomik büyümesini sağlama hedeflerine ulaşmak için 5,2 milyar dolara ihtiyaç duyduklarını ifade etti.

Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu (ECOWAS), altyapı açığını gidermek ve alt bölgenin ekonomik büyümesini sağlama yönündeki temel hedeflerine ulaşmak için yaklaşık 5,2 milyar dolara ihtiyaç duyduğunu açıkladı.

Nijerya Haber Ajansı’nın haberine göre, ECOWAS'ın Altyapı, Enerji ve Dijitalleşmeden sorumlu Komiseri Sediko Douka, kuruluşun başkent Abuja'da düzenlenen toplantısında açıklamalarda bulundu.

Douka, bölgedeki zorlukların üstesinden gelinebilmesi için Batı Afrika alt bölgesi liderlerinin daha önce ulaştırma ve enerji sektörlerinin geliştirilmesi ve finansmanı (FODETE) için bir ECOWAS fonu oluşturulmasını onayladıklarını belirtti.

‘VERGİLERLE FİNANSE EDİYORUZ’

Altyapı açığını gidermek ve alt bölgenin ekonomik büyümesini sağlama yönündeki temel hedeflerine ulaşmak için yaklaşık 5,2 milyar dolara ihtiyaç duyulduğunu söyleyen Douka, şunları kaydetti:

"Fon, özellikle ulaştırma ve enerji sektörlerinde olmak üzere bölgesel altyapının finansmanına adanmış ve üye devletlerin tarım, petrol ve gaz, doğal mineraller gibi ana ihracat kaynaklarının vergilendirilmesi yoluyla finanse edildi."

Douka, FODETE'nin yılda 350 milyon dolardan fazla gelir getirmesi beklenen uygulanabilir bir finansman mekanizması olduğunu ve öngörülen 20 yıllık süre zarfında büyümeye devam edeceğini belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN