‘İhtiyaç halinde orada suikast yapabiliriz’ demişti: Pakistan’dan Hint bakana kınama

‘İhtiyaç halinde orada suikast yapabiliriz’ demişti: Pakistan’dan Hint bakana kınama

Pakistanlı yetkililer, "ihtiyaç halinde Pakistan'da suikastlarda bulunabilecekleri" şeklinde demeç veren Hint bakan Singh'i kınayarak sözlerin provokatif olduğunu belirtti.

Pakistan Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Hindistan Savunma Bakanı Rajnath Singh'in News18 kanalına verdiği röportajda kullandığı "sınır ötesi suikastlar" gerçekleştirilebileceği ifadelerinin "provokatif" olduğu ve Pakistan tarafından kınandığı ifade edildi.

Açıklamada, Singh'in yorumlarına ilişkin, "Bu tür sorumsuz davranışlar sadece bölgesel barışı baltalamakla kalmaz, aynı zamanda uzun vadede yapıcı etkileşim ihtimallerini de engeller” diye kaydedildi.

‘SUİKAST KANITIMIZ VAR’

Hindistan'ın 25 Ocak'ta, Pakistan topraklarında "sınır ötesi suikast" düzenlendiğini gösteren "reddedilemez" kanıtlar sunduğu kaydedilen açıklamada, Hindistan'ın "daha fazla sivili yargısız infaz etmeye hazır olduğu iddiası suçluluğun açıkça kabulü anlamına gelmektedir" değerlendirmesi yer aldı.

Açıklamada, Uluslararası toplumun Hindistan'ı "yasadışı eylemlerinden dolayı sorumlu tutması" gerektiği belirtilirken, Pakistan'ın, "egemenliğini her türlü saldırı eylemine karşı korumakta kararlı olduğu" anlatıldı.

‘PAKİSTAN'DA 20 KİŞİ ÖLDÜRÜLDÜ’ İDDİASI

The Guardian'ın bir haberinde, Hindistan hükümetinin, 2020'den bu yana Pakistan'da "terörist olarak gördüğü" 20 kişinin öldürülmesinden sorumlu olduğu öne sürülmüştü.

Haberde, Hindistan ve Pakistan'dan istihbarat görevlilerine ait açıklamalara, Pakistanlı araştırmacılar tarafından paylaşılan belgelere ve 2019'dan sonra ulusal güvenlik politikasındaki değişikliğin bir parçası olarak Hindistan'ın yurt dışında nasıl suikastlar düzenlemeye başladığına yönelik iddialara yer verilmişti.

Hindistan Savunma Bakanı Singh ise bu iddialara cevap olarak, "Herhangi bir terörist Pakistan'dan Hindistan'a müdahale etmeye çalışırsa gerektiği gibi cevap veririz" ifadesini kullanmıştı.

Hindistan'ın refahını olumsuz etkileyecek herhangi bir olaya karşı cevapsız kalmayacaklarını vurgulayan Singh, "Gerekirse Pakistan'a girer ve öldürülmesi gereken kişileri öldürürüz" demişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN