İran'ın saldırısının İsrail ekonomisine maliyeti belli oldu

İran'ın saldırısının İsrail ekonomisine maliyeti belli oldu

İran'ın "Gerçek Vaat Operasyonu" adını verdiği İHA saldırısının İsrail ekonomisine maliyeti 1,35 milyar dolar oldu. Eski İsrail Genelkurmay Başkanı Müsteşarı Tuğgeneral Ram Aminah bu rakamın sadece füzelerin düşürülmesi için harcanan savunma maliyeti olduğunu ve füzelerin isabet ettiği yerlerdeki hasarın rakama dahil olmadığını belirtti.

Dünyanın gözü Orta Doğu'ya çevrildi. İran Devrim Muhafızları Ordusu dün gece saatlerinde yüzlerce insansız hava aracı (İHA) ve onlarca balistik füze ile İsrail'i vurdu. İsrail medyası, İran'ın saldırısının ekonomisine maliyetini açıkladı.

SALDIRININ İSRAİL EKONOMİSİNE MALİYETİ: 1,35 MİLYAR DOLAR

Yediot Aharonot gazetesinin haberine göre; Eski İsrail Genelkurmay Başkanı Müsteşarı Tuğgeneral Ram Aminah, İsrail'in dün geceki savunma maliyetinin 4-5 milyar şekel (1,08-1,35 milyar dolar) olduğunu ifade etti.

Bu rakamın sadece İran tarafından fırlatılan füzelerin düşürülmesi için harcanan savunma maliyeti olduğuna işaret eden Aminah, yaralanmalar ile füzelerin isabet ettiği yerlerde yol açtığı hasarın bu rakama dahil olmadığını belirtti.

İsrail'in geliştirdiği anti balistik füze sistemi Arrow'un tanesinin 3,5 milyon dolar olduğunu belirten Aminah, İran İHA'larının düşürülmesi için havalanan uçakların da ayrı bir maliyeti olduğuna işaret etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN