İran'ın saldırısında bir çocuk ağır yaralandı

İran'ın saldırısında bir çocuk ağır yaralandı

İsrail, İran'ın misilleme saldırısında küçük bir kız çocuğunun ağır yaralandığını açıkladı. Ameliyat geçiren çocuğun şu an yoğun bakımda olduğu kaydedildi.

İran Devrim Muhafızları Ordusu dün gece saatlerinde yüzlerce insansız hava aracı (İHA) ve onlarca balistik füzeyle İsrail'i vurdu. Saldırıya dünyadan tepkiler sürerken İsrail, küçük bir kız çocuğunun ağır yaralandığını duyurdu.

Times of Israel gazetesinin haberine göre; İsrail, imha edilen bir füzeden düşen şarapnel parçasının evine düşmesi sonucu ağır yaralanan çocuğun ameliyat geçirdiği ve şu an yoğun bakımda olduğu kaydedildi.

NE OLMUŞTU?

İsrail, İran'ın Şam'daki konsolosluk binasına 1 Nisan'da hava saldırısı düzenlemişti. Saldırıda, İran Devrim Muhafızları Ordusundan 2'si general rütbesinde toplam 7 kişi ölmüştü.

İran, İsrail'in konsolosluk saldırısının ülkesinin topraklarına saldırı anlamına geldiğini ve misillemede bulunacaklarını duyurmuştu.

İsrail de İran'ın saldırılarına karşılık vereceğini bildirmişti.

İran dün İsrail'e yüzlerce kamikaze insansız hava aracı, balistik ve seyir füzesiyle saldırı başlatmış, bazı askeri hedeflerin vurulduğunu açıklamıştı.

İsrail ise saldırıların çoğunun hava savunma sistemlerince önlendiğini ancak güneydeki bir askeri üsse füze isabet ettiğini belirtmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN