İsrail Gazze'ye yine bomba yağdırdı: Bir belediye başkanı da dahil çok sayıda can kaybı

İsrail Gazze'ye yine bomba yağdırdı: Bir belediye başkanı da dahil çok sayıda can kaybı

İsrail savaş uçakları, Gazze Şeridi'ndeki El-Megazi Mülteci Kampı'ndaki belediyeye ait ortak hizmetler binasını bombaladı. Saldırıda El-Megazi Belediye Başkanı Hatim Salih el-Gamri de dahil çok sayıda Filistinli hayatını kaybetti.

Altı ayı aşkın süredir Gazze Şeridi'ne aralıksız bomba yağdıran İsrail, bölgedeki soykırım girişimine devam ediyor.

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisinden yapılan açıklamada, İsrail savaş uçaklarının Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki El-Megazi Mülteci Kampı'ndaki belediyeye ait ortak hizmetler binasını doğrudan hedef aldığı bildirildi.

Açıklamada, saldırı sonucu El-Megazi Belediye Başkanı Hatim Salih el-Gamri'nin de aralarında bulunduğu çok sayıda Filistinlinin yaşamını yitirdiği, çok sayıda kişinin de yaralandığı ifade edildi.

GAZZE'DEKİ HÜKÜMET: BAŞKANIN ÖLDÜRÜLMESİ SAVAŞ SUÇU

Hükümetin açıklamasında, ölenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifa dileğinde bulunuldu.

Ayrıca Belediye Başkanı el-Gamri'nin öldürülmesi, kaos ve kargaşa ortamı yaratmayı ve insani krizi büyütmeyi amaçlayan bir savaş suçu olarak nitelendirildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN