Kongo’da halkı itaatsizliğe çağıran muhalif lider Mokoko’ya 20 yıl hapis

Kongo’da halkı itaatsizliğe çağıran muhalif lider Mokoko’ya 20 yıl hapis

Kongo’nun baş muhalefet lideri General Jean-Marie Michel Mokoko, Brazzaville Ceza Mahkemesi tarafından 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Kongo’nun baş muhalefet lideri General Jean-Marie Michel Mokoko, 2016 Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarını tanımamak ve halkı sivil itaatsizliğe çağırmak ve devletin iç güvenliğini tehlikeye atmak suçlarından Brazzaville Ceza Mahkemesi tarafından 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mart 2016 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olan Jean-Marie Michel Mokoko, Cumhurbaşkanı Denis Sassou Nguesso’yu yeniden galip gösteren seçim sonuçlarını tanımayarak halkı sivil itaatsizliğe çağırmıştı. Haziran 2016’dan beri gözaltında tutulan General Mokoko, davayı siyasi hesaplaşma olarak adlandırıyor. Mokoko, 2016 seçimlerinde Cumhurbaşkanı Denis Sassou Nguesso’ya karşı adaylığını göstermeden önce Cumhurbaşkanı Nguesso’nun danışmanıydı. Eski Genelkurmay Başkanı Mokoko ile beraber 6’sı Fransız 1’i Kongolu olan 7 kişi suç ortağı olmaktan aynı hapis cezasına çarptırıldı. Cumhurbaşkanı Denis Sassou Nguesso’nin avukatı Gerard Devillier, karardan memnun kaldıklarını ifade etti. Dava esnasında, mahkeme önünde protesto gösterisi yapan Mokoko destekçisi 20 kişilik grup gözaltına alındı.

Öte yandan, 2016 yılında yeniden Cumhurbaşkanı seçilen Denis Sassou Nguesso, 1979 ve 1992 yılları arasında ve 1997 yılından günümüze Kongo Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı olarak görev yapıyor. 

ANKARA/İHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN