Netanyahu, WCK çalışanlarının 'yanlışlıkla' öldürüldüğünü savundu! Savaşta böyle şeyler olur

Netanyahu, WCK çalışanlarının 'yanlışlıkla' öldürüldüğünü savundu! Savaşta böyle şeyler olur

İsrail Başbakanı Netanyahu, Gazze Şeridi'nin Deyr el-Belah bölgesinde ABD merkezli uluslararası yardım kuruluşunun konvoyuna düzenlenen ve çoğu Batı uyruklu 7 kişinin 'yanlışlıkla' öldürüldüğünü savundu.

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları devam ediyor. İsrail’in dün Gazze’nin merkezine gerçekleştirdiği hava saldırısında uluslararası yardım kuruluşu World Central Kitchen (WCK) için çalışan en az yedi kişi hayatını kaybetti.

Saldırıda öldürülen WCK çalışanları arasında Filistin, İngiltere, Polonya, Avustralya, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve Kanada vatandaşları bulunuyor.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, katliamı "Maalesef geçtiğimiz gün, kuvvetlerimizin Gazze Şeridi'nde masum insanları istemeden vurduğu trajik bir olay yaşandı. Savaşta böyle şeyler olur ve biz de bu olayı derinlemesine araştırıyoruz. Hükümetlerle temas halindeyiz ve gelecekte bu tür olayları önlemek için her şeyi yapacağız" sözleriyle savundu.

İsrail Savunma Kuvvetleri Salı günü erken saatlerde yaptığı açıklamada saldırıyı "en üst düzeyde" soruşturduklarını duyurmuştu.

WCK kurucusu Jose Andres İsrail hükümetini eleştirerek "bu gelişigüzel öldürme eylemini durdurması gerektiğini" söylemişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN