Seçime haftalar kala: Senegal'de muhalif lider Sonko'nun adaylığı tehlikede

Seçime haftalar kala: Senegal'de muhalif lider Sonko'nun adaylığı tehlikede

Önümüzdeki ay sandığa gitmeye hazırlanan Senegal’de muhalefetin güçlü isimlerinden Ousmane Sonko'nun adaylığı, daha önce aldığı bir cezanın onanmasından sonra yeniden tehlikeye girdi.

25 Şubat'ta cumhurbaşkanlığı seçimi yapılması planlanan Senegal'de muhalif lider Ousmane Sonko'nun cumhurbaşkanı adaylığı, önceden aldığı bir cezanın onanmasının ardından yeniden tehlikeye girdi.

Sonko'nun, dönemin Turizm Bakanı Mame Mbaye Niang'e hakaretten aldığı cezaya ilişkin avukatları tarafından yapılan temyiz talebini görüşen Anayasa Mahkemesi, temyiz talebini reddederek Sonko'nun 6 ay ertelemeli hapis cezasını onadı. Seçim kanununa göre bir cumhurbaşkanı adayı, seçilme hakkını 6 ay veya 6 aydan fazla ertelemeli hapis cezası alırsa kaybediyor.

ADAYLARIN BELLİ OLUYOR

Temmuzda, evinin çevresinde kendisini kaydetmek isteyen jandarmanın cep telefonunu zorla aldığı için gözaltına alınan ve akabinde tutuklanarak cezaevine gönderilen Sonko, avukatları aracılığıyla cumhurbaşkanlığı seçimi için adaylık dosyasını Anayasa Mahkemesi’ne ulaştırmıştı.

Anayasa Mahkemesi, 70 cumhurbaşkanı aday adayının dosyasını inceleyerek, birkaç gün içinde seçimlerde yarışmaya hak kazanan isimleri açıklayacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN