Şiddetli fırtınalar can aldı: 7 ölü, 11 yaralı

Şiddetli fırtınalar can aldı: 7 ölü, 11 yaralı

Çin'in Ciangşi eyaletinde meydana gelen şiddetli fırtınaların etkisiyle yaşanan olaylarda 7 kişi hayatını kaybetti, 11 kişi ise yaralandı. Saatteki hızı 127,8 kilometreye ulaşan şiddetli fırtınalar, eyalette büyük hasara ve insan kaybına yol açtı.

Çin'in çeşitli bölgelerinde yaşanan şiddetli rüzgar, sağanak ve dolu yağışı sonucunda 31 Mart'tan bu yana yaklaşık 93 bin kişi etkilendi. Ülkenin Jiangxi eyaletindeki başkent Nançang'da meydana gelen olaylarda birçok can kaybı ve mal kaybı yaşandı.

7 ÖLÜ 11 YARALI

Nançang'daki bir binanın çatısının fırtına nedeniyle uçması sonucu kentte bulunan 2'si 20'nci kattan ve biri 11'inci kattan düşen üç kişi hayatını kaybetti. Nançang'da yaşanan diğer 4 ölüm olayının sebebi henüz belirlenemezken, 11 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Olayın şiddeti nedeniyle evlerinden tahliye edilen 800'den fazla kişi bulunuyor. Ayrıca, fırtınaların etkisiyle 5 bin 700 hektarlık tarım arazisi ve 2 bin 751 evde ciddi hasar meydana geldi.

Bölgede yaşanan trajik olaylarla ilgili konuşan bir yerel halk üyesi, fırtınanın şiddeti karşısında uzun süre direnmek zorunda kaldıklarını belirtti. Ciangşi Meteoroloji Servisi, 31 Mart'ta yaşanan fırtınaların saatteki hızının 127,8 kilometreye ulaştığını açıkladı.

Çin Ulusal Meteoroloji Merkezi, dün fırtınanın etkisiyle oluşan yağmurlar için en düşük seviye olan "mavi alarm" uyarısını tekrarladı. Ayrıca, hava koşulları için ise 2'nci seviye olan "sarı alarm" uyarısı yapıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN