Şimdi de First Leydi krizi

Şimdi de First Leydi krizi

Uluslararası arenada kabul edilen Gambiya Başkanı Adama Barrow ve iki eşinin Perşembe günü yapılan görev teslim töreninde verdikleri poz sosyal medyanın gündemine bomba gibi düştü.

Sosyal medyanın aklını kurcalayan soru, her iki eşin de First Lady olarak kabul edilip edilmeyeceği. Ancak Barrow birden fazla eşi olan tek Afrikalı lider değil. Gambiya’nın 22 yıldır başında olan Yahya Jammeh üç evlilik yaptı. Jammeh ilk resmi First Lady ile 1999 yılında karısından boşandıktan sonra evlendi. 2010 yılında bu kez Alima Sallah ile evlenen Jammeh’ın ikinci eşi First Lady olarak kabul edilmedi. Güney Afrikalı Başkan Jacob’ın ise dört eşi var ve her biri First Lady. Güney Afrika’da çok eşlilik geleneksel bir hak. Bu arada Gambiya’da seçimleri kaybeden Yahya Jammeh’in ailesiyle ülkeden ayrıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN