Yabancı yatırımcı Almanya'ya yöneldi

Yabancı yatırımcı Almanya'ya yöneldi

İngiltere Brexitle birlikte Avrupa’nın en çok yabancı yatırımcı çeken ülkesi olma özelliğini Almanya’ya kaptıracak.

KARAR/FRANKFURT

İngiltere’de Brexit’in yan etkileri yavaş yavaş görünmeyi başlıyor. İngiltere Brexit’e rağmen 2016 yılında en çok yabancı yatırımcı alan ülke olurken, bu özelliğini 2017 yılında ikinci sıradaki  Almanya’a bırakması bekleniyor.  Süddeutsche Zeitung’da Ernst Joung isimli danışmanlık şirketinin raporuna dayandırılarak verilen haberde, İngiltere’de 2016 yılında bir önceki yıla oranla yüzde 7’lik bir yabancı yatırımcı artışının olduğu ancak  bu oranın 2015’te yüzde 20, 2014’te yüzde 11, 2013’te ise yüzde 15 olduğu belirtildi.

FARK KAPANIYOR

Ernst Young Almanya Başkanı Hubert Barth 2017 yılında yabancı yatırımcı sıralamasında değişiklik beklediklerini belirterek, "Bu yıl Almanya’nın en çok yabancı yatırım listesinde İngiltere’nin yerine geçeceğine dair sağlam işaretler var" dedi. Brexit referandumunun 2016’nın Haziran ayında olması nedeniyle etkilerinin 2016 yılında tam olarak görünemeyeceğini söyleyen Barth, durumun netleşmesiyle birlikte yabancı yatırımcıların başka ülkelere gideceğini ve Almanya’nın da bu durumdan istifade edeceğini dile getirdi.

KAZANAN ALMANYA OLACAK

Ernst Jung Kasım ayında İngiltere’de şubesi bulunan uluslararası şirketlerin yöneticileri arasında yaptığı bir araştırmada her 7 şirketten birinin şubelerini İngiltere’den çıkarmayı düşündüğünü tespit etmişti. Yöneticiler en çok tercih edecekleri ülke olarak ise Almanya’yı göstermişti. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN