Yüzyılın soygununu romanda anlatınca yakalandı

Yüzyılın soygununu romanda anlatınca yakalandı

Fransa’nın 1976 yılında yapılan ve birçok filme ilham olan banka soygununun faillerinden Jacques Cassandri, soygunu romanda anlatınca hakim karşısına çıktı.

Fransa’nın Nice kentinde 1976 yılında yapılan banka soygunu, tüm zamanların en büyük soygunlarından biri olarak biliniyor. Jacques Cassandri liderliğindeki bir ekip, aylarca şehrin kanalizasyonunda kazı yaparak Societe General bankasının kasasına ulaşmıştı. Soygunu gerçekleştirmek için çete üyeleri kanalizasyonda plastik sandallar kullanmış, ışık için yüzlerce metre elektrik kablosu döşemişti. Bir hafta sonu gerçekleşen soygunda 200 kasa ve 46 milyon frank çalınmıştı. Soygunla ilgili yakalanan tek kişi olan Albert Spaggiari 1977’de yargılanmak üzereyken kaçmış, 12 yıl sonra sürgünde yaşamını yitirmişti. Sürgünde bulunduğu yıllarda bir kitap yazan Spaggiari, soygunu kendisinin planladığını anlatmıştı. Fakat 2010’da Jacques Cassandri de mahlas kullanarak bir kitap yazarak aynı şeyi iddia edince polisler soygunu planlayanın Cassandri olduğuna karar kıldı. Mahlasın arkasındaki kişinin Marsilya bölgesinde bilinen bir gangster olan Cassandri olduğunu teşhis eden polisler Cassandri’ye ulaştığında soyguna karıştığını kabul etti ancak para aklama suçlamasını reddetti. Cassandri’nin avukatı, “Bu eser bir roman, bir kanıt değil” dedi. Cassandri soygundan kendisine ‘yalnızca 2 milyon avro’ kaldığını ve bu parayı da kısa sürede harcadığını savunuyor.

 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN