‘Duygusal yemek’ obez yapar

‘Duygusal yemek’ obez yapar

Çocuk ve Ergen Psikiyatristi Prof. Dr. Özgür Öner, ‘duygusal yemek yeme’ ifadesinin, kişinin aç olmadığı halde, duygusal durumuna bağlı olarak yemek yemesi olduğunu söyledi.

Yemekle ilgili sorun yaşayan bireylerin, yemeye aşırı odaklandığını belirten Öner, “Diyet, bu aşırı odaklanmayı artırır. Tekrarlayan başarısız diyet girişimleri, kişinin kendisi ve yemek ile ilgili düşüncelerini de değiştirir. Bireyde kilo veremeyeceği düşüncesi, iradesiz olduğu inancı yerleşebilir. Diyet sırasında da en ufak bir sorun yaşandığı zaman aşırı yemeye yol açar” dedi. Bu durumun özellikle öfke, üzüntü, hayal kırıklığı gibi olumsuz duyguları azaltmak için ortaya çıktığının altını çizen Öner, “Duygusal yemek yiyen insanlar, sık sık yeme üzerindeki kontrollerini kaybederler” sözlerini kaydetti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN