Ege'de facia günü: Aylan'la aynı kare

Ege'de facia günü: Aylan'la aynı kare

Ülkelerinde yaşanan iç savaş nedeniyle Avrupa yollarına düşen mültecilerin Ege'deki ölüm kalım savaşı yine facia ile bitti. 2 Eylül'de Bodrum kıyılarında cansız bedeni bulunan Aylan Kurdi'nin acı fotoğrafına benzer bir kare daha ortaya çıktı.

[Karar]

Bugün sabah saatlerinde Ege kıyılarından art arda facia haberleri geldi. Balıkesir'in Ayvalık İlçesi'ne 10, İzmir'in Dikili İlçesi'ne ise çoğu çocuk 7 göçmenin cansız bedeni vurdu. 2 Eylül'de Kobani'deki çatışma ortamından Yunanistan'ın Kos adasına geçmek için Ege'ye açılan ve botlarının alabora olması sonucu cansız bedeninin kıyıya vurmasıyla kamuoyunda infial yaratan Aylan Kurdi'nin fotoğrafı yürekleri dağlamıştı. Bugün meydana gelen faciada isimsiz bir Aylan daha kıyıya vurdu.

16-01/05/f4eed41d84d7275662c17ca9ecfd2690-1451990568.jpg

İzmir'de ikinci göçmen faciası : 7 ceset

Umut yolculuğunda yaşamını yitiren göçmen çocuğun cansız bedeni Dikili sahillerine vurdu. Aylan Kurdi'nin cansız bedeninin Bodrum'da bulunmasının ardından ortaya çıkan kahreden kare dünyada yılın haber fotoğrafı olarak seçilmişti. Sosyal medyada #KıyıyaVuranİnsanlık başlığı mesajlarını paylaşan internet kullanıcıları acı fotoğrafı 12 saatte 20 milyon kez görüntülemişti. 

16-01/05/8569-xyarxp.jpg

2 Eylül 2015 tarihinde Aylan Kurdi isimle bebeğin cansız bedeninin Bodrum'da bir sahilde bulunmasının ardından dünya ülkeleri mülteci sorununu daha fazla görüşmeye ve bu konuda adımlar atmaya başladılar.

Aylan Kurdi'nin cesedi Bodrum'da kıyıya vurmuştu

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN