38 yıllık perakende zincirinden şok eden iflas! Sektörün öncüsü kepenk indiriyor: Bu çöküş çok konuşulacak…

38 yıllık perakende zincirinden şok eden iflas! Sektörün öncüsü kepenk indiriyor: Bu çöküş çok konuşulacak…

Türkiye’de perakende sektöründe 38 yıldır faaliyet gösteren, sektörün öncülerinden olan o markanın iflas kararı kesinleşti. Mali durumları her geçen gün daha da kötüye giden marka durumu toparlayamayınca kötü sondan kaçamadı…

Türkiye’de uzun yıllardır perakende sektöründe hizmet veren ve sektörün öncülerinden olan Kayserili Beğendik Mağaza A.Ş ve Beğendik Yiyecek Şirketi için mahkeme iflas kararı verdi. Bu karar sonrasında şirketlerin geleceğiyle ilgili belirsizlik de devam ediyor. Beğendik bünyesinde yer alan Real için de mahkeme önceden iflas kararı vermişti. Bu durum, şirketin mali sorunlarının oldukça derin olduğunu ortaya koyuyor.

1986 YILINDA KURULUP TÜM TÜRKİYE’YE YAYILMIŞTI

Perakende sektöründe önemli bir yeri olan Kayserili Beğendik için iflas kararının çıkmasıyla beraber, şirketin mali sorunları da gün yüzüne çıkmış oldu. Temeli 1986’da atılan Beğendik, bir süre önce Real Marketleri de satın almış ancak mali zorlukların ardından mahkeme Real için iflas kararı vermişti.

Beğendik, mali zorlukları atlatabilmek için bir süre önce konkordato talep etmişti. İstanbul Anadolu 3. Asliye Ticaret Mahkemesi’ndeki davada, 16 Ekim tarihinde kritik karar alınmış ve Real ile Beğendik’e kayyum atanmıştı.

Mahkeme, Beğendik Mağaza İşletmeleri Tic. A.Ş ve Beğendik Yiyecek İçecek Gıda Turizm Hizmet İşletmeleri Limited şirketi için iflas kararı verdi. Söz konusu karar ile beraber şirketlerin tasfiyesi için dosya, icra-iflas müdürlüğüne yollandı.

reali-iflas-1.jpg

KAYSERİ’DE KURULARAK BÜYÜME GÖSTERMİŞTİ

Beğendik, 1986’da Kayseri’de kurulmuş ve ardından 1993’te Ankara Kocatepe’de mağaza açarak büyümeye başlamıştı. Real’in satın aldığı İstanbul pazarına giriş yapan Beğendik, geçmişte İstanbul’a girse de uygun koşullar sağlanamadığından 2002 yılında geri çekilmek zorunda kalmıştı.

Birçok personelin maaşını alamadığı Beğendik, Alman Metro’dan satın aldığı Real’in de iflas etmesine yol açmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN