92 mağaza acil olarak kapatılıyor! Tekstil devi 3. kez iflasına karar verilmesi için başvurdu: Onlar batarsa herkes batar

92 mağaza acil olarak kapatılıyor! Tekstil devi 3. kez iflasına karar verilmesi için başvurdu: Onlar batarsa herkes batar

Pandemi ile başlayan ardından günümüzde iyice fitillenen ekonomik krizler tüm dünyayı etkisi altına almış durumda. Özellikle hem Avrupa'da hem de Orta Doğu'da yaşanan savaşlar piyasalarda tedirginliğe neden olurken peş peşe iflas haberleri gelmeye devam ediyor. Son olarak dünyaca ünlü giyim devi iflas bayrağını çekti. Üçüncü kez iflas kararı verdi. 92 mağazası apar topar kapatılıyor. Binlerce çalışan işsiz kalacak.

Dünya genelinde yaşanan ekonomik kriz etkisini sürdürmeye devam ediyor. Pandeminin ardından yaşanan İsrail-Filistin çatışması ve Rusya-Ukrayna gerilimi piyasaları tedirgin etmiş durumda. Tedarik sorunu giderek artmaya devam ederken peş peşe iflas haberleri gelmeye devam ediyor. Son olarak dünyaca ünlü giyim devi iflas etmek zorunda kaldı. 3. kez iflas kararı verdiler. 92 mağazalarını apar topar kapattılar.

DÜNYACA ÜNLÜ GİYİM DEVİ İFLAS ETTİ

Almanya'da faaliyet gösteren Galeria Karstadt Kaufhof, ekonomik krize daha fazla dayanamadı. Dev giyim mağazası iflas etmek zorunda kaldı. Dev şirket, 22 Mart’a kadar bir alıcı bulunamazsa, kalan 92 mağazasını kapatıp çalışanlarını kovacak.

yeni-proje-2024-03-19t132842-356.jpg

92 MAĞAZASINA KEPENK VURULDU

Almanya'da yüzlerce mağazası bulunan perakende zinciri Galeria Karstadt Kaufhof, üçünçü kez iflasın eşiğinde. 22 Mart'a kadar bir çözüm bulunmazsa, şirkete ait 92 mağaza kapatılacak.

yeni-proje-2024-03-19t132925-237.jpg

ÜÇÜNCÜ KEZ İFLASIN EŞİĞİNDELER

Şirket, daha önceki iflas başvurularında olduğu gibi, satış noktalarını 170’ten 92’ye indirmişti. Şirketin yönetimi, çalışanlarına gönderdiği bir mektupta, önemli işten çıkarmaların ve mağaza kapanışlarının olası olduğunu belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN