Altını olanların tüm huzuru kaçacak!

Altını olanların tüm huzuru kaçacak!

Altın yatırımcılarına ekonomist isimden kritik uyarılar geldi. Bu hafta itibariyle altını etkileyecek iki farklı kritik gelişmeyi işaret etti. Son haftalarda rekor üzerine rekor kıran altında o tarihlere dikkat çekti. İşte huzur kaçıran açıklama...

Rekordan rekora giden altın fiyatlarındaki düşüş yatırımcıyı endişelendirdi. Konuya dair ekonomist isimlerden gelen açıklamalar yakın takibe alındı. Uzman isimler bu hafta açıklanacak ABD Merkez Bankası (FED) ile Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) faiz kararına çevrildi.

KÜÇÜK BİR ALIM BİLE ATEŞLEYEBİLİR

Milliyet tarafından paylaşılan haberde, altın fiyatları geçtiğimiz hafta en yüksek seviyeden düşüşe başladı. Borsa İstanbul BIST 100 endeksinin ise 9 bin puan seviyesinin de altına düştü. Yatırımcıların meraklı sorularına ise ekonomist Hikmet Baydar'dan cevap geldi. Konuşmasına borsadan başlayan Baydar, küçük bir alımın bile yükseliş dalgasını ateşleyebileceğinden bahsetti.

21-aralik-gram-ve-ceyrek-altin-ne-kadar-altin-duser-mi-qqcy-2.webp

SATIŞ BASKISINA NEDEN OLDU

ABD verilerinin beklenenden fazla gelmesiyle piyasalarda bozulan moralden bahseden Baydar faiz indirimi beklentileri bu gelişmeyle riske atıldığını söyledi. İndirimin daha ileri bir tarihte olabileceği riski üzerine satışlar yapıldı. Daha önce bu konu hakkında konuştuğunu söyleyen Baydar, ÜFE ve TÜFE verilerinin faiz indirimini erteleyeceği korkusunun satış baskısına neden olduğunu belirtti.

1590041078589-2.jpg

O TARİHLERE DİKKAT

Altın fiyatlarındaki düşüşün devam edip etmeyeceği konusunda ise değerlendirmeler aktarıldı. Ekonomist Baydar'ın açıklamalarına göre, ons altının yönü aşağıya çevrilmedi. Ons altının 2300 dolar seviyelerini denemesiyle aşağı sinyallerinin gelebileceğinden bahsetti. Ons altın fiyatı 2105 seviyelerine kadar kısa vadeli düşüşler yaşayabileceğini belirtti.

Bu kapsamda 19-20 Mart tarihlerinde yapılacak FED faiz toplantılarına dikkat çekti. Karamsar bir tablonun çıkmasıyla tahminlere daha erken ulaşılacağından bahsetti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN