Antalyalı turizmci yüzünü konuta çevirdi

Antalyalı turizmci yüzünü konuta çevirdi

Türkiye’nin turizm başkenti olarak gösterilen Antalya son dönemde yapılan büyük yatırımlarla da dikkat çekiyor.

HAMİDE HANGÜL / EKONOMİ SERVİSİ

Turizm alanında 5 otel 8 bin yatak kapasitesiyle faaliyet gösteren Sunis Yapı, bu alandaki başarı ve deneyimini inşaat sektörüyle taçlandırmaya hazırlanıyor. Grup; Antalya’nın Konyaaltı bölgesinden 80 milyon euroluk yatırımla; butik otel tadında Sunis Blue Residence konut projesini başlattı. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Sunis Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ünal, turizm sektöründe yaşadıkları riskleri dağıtmak için konut sektörüne atıldıklarını söyledi. Ünal, son iki yılda alanda belli miktarda bir düşüş yaşandığını ancak 2017 yılıyla birlikte sektörün toparlanma sürecine girdiğini belirtti.

OTEL YATIRIMLARI SÜRECEK

Hedeflerinin, Konyaaltı’nda hem yazlık hem kışlık olarak hizmet vermek olduğunu belirten Ünal, “5 yıldızlı otel formatında bir konut projesine imza atıyoruz” dedi.

Projeyi metrekare başına 3 bin 500 eurodan başlayan fiyatlarla satışa sunacakları bilgisini paylaşan Ünal, satışların 10 Şubat 2018 yılında başlayacağını bildirdi. Ünal, projeyi 2018 yılı sonuna kadar bitirmeyi hedeflediklerini anlattı. İzmir- Seferihisar ve Antalya-Side’de iki yeni proje için daha hazırlandıklarını belirten Ünal; Seferihisar’da bir termal butik otel yaparak turizmdeki yatak kapasitelerini 10 bine çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Grup CEO’su Murat Erdoğan ise; Turaçlar A.Ş. olarak kendi otellerini yapan bir şirket olduklarına işaret ederek; bu tecrübeyi inşaat alanına taşımak istediklerini vurguladı.

TOPLAM 152 KONUT

Murat Erdoğan; turizm cenneti olan Antalya’da Sunis Hotels grubuyla adını duyuran Sunis Yapı Konyaaltı Sahili’nde inşaatına başladıkları Sunis Blue Residence’ın  14 bin 700 metrekarelik alanda kurulduğunu aktararak; “152 adet konutun yer aldığı proje, açık ve kapalı yüzme havuzu, çocuk havuzu, kapalı otopark, spa merkezi, hamam, sauna, spor salonu ve sosyal tesisler içeren yaklaşık 69 bin 600 metrekare inşaat alanına sahip” bilgisini paylaştı.

AKILLI EV SİSTEMİ

Yeşil alanlar, gezinti yolları, alışveriş sokağı ve oturma alanlarının bulunduğu proje; 1+1’den 5+1 dairelere kadar farklı daire tiplerine sahip. Ailelere hitap eden proje, son model akıllı ev sitemleriyle donatımış durumda. Rezidansın proje mimarisi alt katlarda balkonlar ve bahçeler, üst katlarda ise çatı terasları ile birbirine yakın yaşam tarzı sunuyor.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN