Ataköy’ün dönüşümüne Suriyeli ortak

Ataköy’ün dönüşümüne Suriyeli ortak

Cathay Group, yeni gayrimenkul projesi Nivo Ataköy’ü hayata geçiriyor. 175 milyon dolar yatırım yapılan karma projede Cathay Group’un ortağı ise Suriyeli iş adamlarından oluşan Liderlik Development.

EKONOMİ SERVİSİ / İSTANBUL

Ataköy’de yeni bir gayrimenkul projesi yükseliyor. Cathay Group ve Suriyeli ortakları Liderlik Development iş birliğiyle hayata geçmesi planlanan Nivo Ataköy, Bakırköy Belediyesi’ne bağlı kentsel dönüşüm bölgesinde kalan son arsalardan biri.

Yaklaşık 13 dönüm arazi üzerine kurulan projenin toplam inşaat alanı ise 7 bin 150 metrekare. Projenin yanında ise kamunun kullanımına açık 3 bin 500 metrekare park alanı bulunuyor. Cathay Group Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Alper Tuğsuz, “Suriyeli ortaklarımızla birlikte 175 milyon dolarlık bir yatırım gerçekleştiriyoruz. Nivo Ataköy’ün, bölgenin değerine değer katacağına inanıyoruz. İstanbul’un en lüks semtlerinden biri olan Ataköy’de inşa etmeye başladığımız projemizin sadece Türkiye değil dünya çapında ses getirecek, örnek gösterilecek, ödüller alacak bir proje olması için çalışıyoruz. İstanbul çok dinamik bir kent’’ dedi.

YABANCILARIN İLGİSİ BÜYÜK

Tuğsuz şöyle devam etti: “Sadece aldığı göç sebebiyle değil, şehrin içinde de insanlar artık ihtiyaçlarına cevap vermediği için yaşadığı semtten vazgeçip yeni arayışlar içine giriyorlar. Doğup büyüdükleri semtleri geride bırakıp, yeni oluşan ihtiyaçlarına ve arzularına cevap veren başka semtlere ve yeni projelere yöneliyorlar.” Ataköy’ün bir ‘marka semt’ ve sektör için modası hiç geçmeyen bir cazibe merkezi olduğunu söyleyen Tuğsuz, “Zaten arsa fiyatları da bunu bizlere gösteriyor. Diğer yandan Avrupa’yla kıyasladığımız zaman; İstanbul’daki konut fiyatları Avrupa şehirlerine kıyasla çok daha düşük. Beşte bir fiyatına, İstanbul’da çok daha kaliteli, inşa edilmiş konut alabiliyorsunuz. Bunu yabancılar bizden daha iyi biliyorlar. O yüzden 3-4 senedir özellikle yabancıların ilgisi çok fazla güzel İstanbul’umuza. Bu iltifatın hiç kesilmemesini diliyoruz’’ diye konuştu.

'TÜRKİYE'YE İNANIYORUZ'

Şirketin Suriyeli ortağı Imad Shanan, ‘’Türkiye’ye İstanbul’un gözde semtlerinden birinde yükselecek olan ve büyük bir başarı hikâyesi olacağına inandığımız bu projenin lansmanını Cathay Group’la birlikte yapıyor olmaktan çok memnunuz. Türkiye'ye güveniyoruz, yatırıma devam edeceğiz’’ dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN