Beypazarı'ından 'bor' iddialarına açıklama: Mevzuat farklılığından kaynaklı...

Beypazarı'ından 'bor' iddialarına açıklama: Mevzuat farklılığından kaynaklı...

Beypazarı İçecek Pazarlama AŞ'den yapılan açıklamada, son dönemde İsviçre'den yapılan açıklamalarla gündeme gelen iddialarla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, İsviçre'nin mevzuatının farklılığından dolayı bu durumun yaşandığı belirtildi. Beypazarı maden suyunun değerlerinin AB minerali su kriterleri ve Türkiye Doğal Mineralleri Sular Hakkında Yönetmelik Limitlerine uygun olduğu vurgulandı.

Beypazarı, İsviçre Federal Gıda Güvenliği ve Veterinerlik Bürosunun "Beypazarı maden suyunun yüksek miktarda bor içerdiği" iddialarına ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, Sağlık Bakanlığı ve Ankara il Sağlık Müdürlüğü denetiminde olup, üretim sıklığı ile orantılı olarak düzenli şekilde denetlenip analiz edildiği belirtildi. Yer altından doğal olarak oluşan maden suyunun 68 yıldır aynı kaynaktan çıkarak şişelendiği anlatıldı.

Şirket, İsviçre kaynaklı analiz sonucunu da yer vererek, bor miktarının AB ve İsviçre mevzuatlarına göre farklı değerlendirildiğini belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN