Bu arabalar Türkiye'de yok satacak! 2000 km menzil: Elektrik dünyasında işler değişiyor

Bu arabalar Türkiye'de yok satacak! 2000 km menzil: Elektrik dünyasında işler değişiyor

Son dönemin popüler modelleri haline gelen elektrikli arabalar sektörün yönünü değiştirmeye devam ediyor. Üstelik şimdilerde otomotiv gündeminde yer alan bu 2000 km menzilli olan araçlar kapış kapış gidecek gibi görünüyor.

ZEYNEP ORHAN

Elektrikli ve hibrit araç teknolojilerindeki yenilikler, sürdürülebilir otomotiv çözümlerine olan ihtiyacı karşılama yolunda önemli adımlar atıyor. Çinli otomobil üreticileri BYD ve Geely, bu alanda dikkat çekici gelişmeleriyle öne çıkıyor. BYD, beşinci nesil DM-i hibrit sistemini ve Geely ise yeni nesil Thor PHEV sistemini duyurarak, yüksek menzil ve düşük yakıt tüketimi konusunda yeni standartlar belirliyor.

yeni-proje-10.jpg

BYD'DEN YENİLİKÇİ HİBRİT SİSTEM: DM-İ

BYD Başkanı Wang Chuanfu'nun açıklamalarına göre, beşinci nesil DM-i hibrit teknolojisi, Mayıs ayında piyasaya sürülecek. Bu yeni sistem, 100 kilometrede yalnızca 2,9 litre yakıt tüketimi ile 2000 kilometre menzile ulaşmayı mümkün kılıyor. BYD'nin PHEV (Plug-in Hybrid Electric Vehicle) teknolojisi olarak adlandırdığı DM-i, ilk olarak 2008 yılında F3-DM modelinde kullanılmıştı. Yeni BYD Qin L modeli, bu teknolojiyle donatılan ilk araç olacak.

yeni-proje-11.jpg

GEELY'NİN THOR SİSTEMİ: TERMAL VERİMLİLİKTE ÇIĞIR AÇIYOR

Geely tarafından geliştirilen yeni nesil Thor PHEV sistemi, %46 termal verimlilikle üretimdeki en verimli motor olma iddiası taşıyor. Bu sistem, 100 kilometrede 3 litrenin altında yakıt tüketimi ve 2000 km menzil sunuyor. Geely'nin bu yıl sonunda tanıtması beklenen yeni Thor sistemi, özellikle Galaxy L5 modelinde kullanılacak ve fiyatının 27.650 dolar (Yaklaşık 900 bin lira) altında olması öngörülüyor.

BYD ve Gely'nin şarj edilebilir hibrit motorları sayesinde Türkiye'nin Çin menşeili elektrikli otomobiller için getirdiği kısıtlamalar ortadan kalkacak. Bu durum muadillerinin oldukça altında fiyatlara satış yapan Çinli firmaların daha fazla otomobil satmasını sağlayacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN