Corolla, makyaj operasyonundan geçerek yeni yüzüne kavuştu

Corolla, makyaj operasyonundan geçerek yeni yüzüne kavuştu

Japon üreticinin Sakarya’daki tesislerinden yola çıkardığı Corolla, makyaj operasyonundan geçerek yeni yüzüne kavuştu. Artık daha şık bir görünüme kavuşan model, dizel motoruyla oldukça cimri.

ALİ YILDIRIM

Türkiye’de üretilen yerli otomobiller iç pazarda kıyasıya bir savaş sürdürüyor. Toyota’da Sakarya’daki tesislerinden dünyaya sunduğu Corolla modeliyle, markayı C sedan sınıfında temsil ediyor. Kısa bir süre önce makyaj operasyonundan geçen yerli model, artık daha yenilikçi bir yüz tasarımıyla dikkat çekiyor. Bizimde misafirimiz olan sedan model, yeni tampon ve far tasarımıyla araç sportif bir yüze nihayet kavuşturmuş. Farlardaki LED detaylar çıkıntılı tampon yapısıyla birlikte daha güçlü bir duruşu tetiklerken, krom ızgara şıklık çıtasını üst seviyeye taşımış. Arka kısımda da bir hemen hemen bir önceki versiyondan pekte farklı bir görünüm çizilmemiş fakat, çizgi şeklindeki LED detaylar daha kaliteli bir profil ortaya çıkarmış. Misafirimiz olan Corolla’nın iç mekanına bakacak olursak, ergonomi ve malzeme kalitesi başarılı olmuş. Koltuk döşemeleri değişmiş ve sürüş esnasında konfor sınıf standartlarında tutulmuş. Ön ve arka kısımda sunulan baş ve diz mesafesiyle araç yeterli yaşam alanı sunmayı başarmış. Deri direksiyon simidi üzerinde yer alan kısa yol tuşlarını biraz karıştırınca oldukça kullanışlı olduğu anlaşılıyor. Mavi tonlarının kullanıldığı yol bilgisayarı araç ile ilgili bütün bilgileri iletiyor.

Orta konsolda sunulan 7 inçlik renkli dokunmatik ekran, navigasyon sisteminden yol bilgisayarı grafiğine kadar araçla ilgili birçok unsuru sunuyor. Misafirimizde yer alan 1.4 litrelik dizel ünite ise oldukça canlı bir karaktere sahip ama alt devirleri pekte sevmiyor. Yüksek hızlarda yol tutuşuyla beğenimizi kazanan modelin yalıtım konusunda da sürücüsünü üzmüyor. Advance donanım zengin bir içeriğe sahip olan konuğumuz 86 bin 300 liradan başlayan fiyat etiketiyle dikkat çekiyor.

TANIDIK DİZEL MOTOR

* 1.4 litrelik dizel motor 205 Nm tork üretiyor.

* 6 ileri manuel şanzımanla kombine edilen araç, 100 km hıza 12.5 saniyede çıkıyor.

* Maksimum 180 kilometre hız yapan yerli modelin, otomatik versiyonu da bulunuyor.

* Fabrika verisine göre 100 km’de ortalama 4.1 litre yakıt tüketimi gerçekleştiren araç, bizim kullanımımız boyunca 5.9 litrelik değeri ekranlara yansıttı. Trafiğin daha sakin olduğu saatlerde ise 5 litre seviyelerinin altına inmek oldukça basit.

* Araç 55 litrelik depoyla ortalama 1340 km’lik menzil sunuyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN