Dünya devi Türk şirketini gözüne kestirdi, tüm hisseleri satın aldı! Yeni sahibi bakın kim oldu?

Dünya devi Türk şirketini gözüne kestirdi, tüm hisseleri satın aldı! Yeni sahibi bakın kim oldu?

Sektörün önde gelen şirketlerinden olan CFM Soğutma ve Otomasyon satıldı. Şirketin 51 hissesinin satın alan yeni sahibini duyan ise şaştı kaldı. İşte, CFM Soğutma’yı satın alan İtalyan devi…

İzmir Atatürk Organize Sanayii Bölgesi’nde klimatizasyon, bina yönetimleri sistemleri, endüstriyel soğutma, endüstriyel ve otomasyon yazılım alanlarında faaliyetlerini sürdüren CFM Soğutma ve Otomasyon’un satışı gerçekleşti.

2021’de CFM Soğutma ve Otomasyon’un %51 hissesinin satın alan İtalyan devi Carel Industries S.p.A., şirketin kalan hisselerini de alarak payını %100’e çıkarıyor. Satış anlaşmasının sona ermesiyle beraber CFM Soğutma’da Murat Cem Özdemir’in olan hisseler İtalyan devine geçmiş olacak.

İlk hisse devri sonrasında açıklama yapan Carel Group CEO’su Francesco Nalini, “Uzun yıllardır başarılı bir şekilde devam eden ortaklığımızın bu güçlenmesinden çok memnunuz.” Demişti.

cfm-sogutma-satildi-1.jpg

İTALYA’DA SEKTÖRÜN LİDERİ

1973’te kurulan Carel, elektronik ekipman ve parçalar üretiyor. Klima, soğutma ve ısıtma alanlarında dünyanın önde gelen şirketlerinden olan Carel, Çin’den Amerika’ya kadar dünyanın farklı bölgelerinde ofislere sahip. 2023’te 650 milyon Euro ciro yapan şirket, dünyadaki 38 iştiraki ve 15 üretim tesisi işletiyor. Ayrıca şirketin 75’ten fazla ülkede ortak ve distribütörleri var.

CFM Soğutma ve Otomasyon A.Ş. dışında Avrupa'da Recuperator, HygroMatik, Enginia gibi şirketleri satın alarak global büyüme planına da odaklanmış durumda.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN