Egea sedandan 135 günde devri alem

Egea sedandan 135 günde devri alem

Fiat Egea sedan 4,5 ay önce çıktığı 41 bin km’lik dünya turunu başarıyla tamamladı. Tofaş fabrikasından yola çıkan model, 22 ülkeden geçerek başlangıç noktasına geri döndü.

Tofaş’ın tamamen Türkiye topraklarında ürettiği ve dünyanın 40 ülkesine ihraç ettiği modeli Fiat Egea sedan, 4,5 ay önce çıktığı dünya turunu tamamladı. Deneyimli gazeteci Okan Altan ve fotoğrafçı Savaş Yılmaz’ın eşliğinde Bursa’daki Tofaş Otomobil Fabrikası’ndan 13 Ağustos 2016’da yola çıkan yerli model, 22 ülkeden ve 122 şehirden geçerek toplamda 400 saatlik sürüş gerçekleştirdi. Başlangıç noktası olan Bursa’ya geri dönen model, Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu, Tofaş Endüstriyel Operasyonlar Direktörü Akın Aydemir ve Fiat İş Birimi Direktörü Altan Aytaç tarafından kaşılandı. Fiat Egea modelinin Tofaş çalışanlarının büyük özverisi ile hayata geçirildiğini hatırlatan Akın Aydemir, proje ile birlikte fabrikada üç vardiyaya geçildiğini ve 3 bin 500 yeni çalışanın Tofaş Ailesi’ne katıldığını söyledi. Aydemir, “Egea’nın dünyanın farklı bölgelerindeki zorlu etapların üstesinden geleceğine inanmıştık ve yanılmadık.

Egea zorlu yol koşullarında dayanıklılığını, kullanışlılığı, yakıt tüketimi bakımından tutumluluğunu bir kez daha ispat etti. Bu başarı hepimizin. Siz değerli çalışanlarımızın modele inancı ve özverili çalışmaları sayesinde bugün bu gururu yaşıyoruz” dedi. Dünya turunu tamamlayan Okan Altan ise yerli üretim ve standart donanımlı bir otomobille dünyanın etrafını turlamanın kendisi için bir hayal olduğunu ve bu hayalin gerçekleştiğini anlattı. Altan, “Modelin tüm dünyaya ihracatı düşünülürken, dünya yollarına çıkarma fikri ortaya çıktı. Standart donanımla, Türkiye’de üretilen bir otomobil ile devr-i alem gerçekleştirmiş olmak hayallerimin bile ötesinde bir durum. Benzersiz, müthiş bir iş başardık.

Meksika dağlarında yürüyüş temposunda, öte yandan Almanya otobanlarında saatte 190 km/h hızlara kadar tırmanarak Egea’yı tüm dünyaya gösterdik” ifadelerini kullandı. Araç Türkiye sınırından çıkarak, Bulgaristan, Romanya, Ukrayna Ural Dağları ve Sibirya güzergâhını izledi. 44 derecelerden eksi 14 derecelere kadar iklim koşullarına ilerleyen yerli model, dayanıklılığını ispatlamış oldu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN