Ekonomik kriz tarım sektörüne de yansıdı! Dev tarım üreticisi iflas bayraklarını çekti: 200 kişinin ekmek kapısı kapandı

Ekonomik kriz tarım sektörüne de yansıdı! Dev tarım üreticisi iflas bayraklarını çekti: 200 kişinin ekmek kapısı kapandı

Dünyayı etkisi altına alan ekonomik kriz tarım sektörüne de yansıdı. Almanya’da tarım ekipmanları üretimi yapan dev firma iflas bayraklarını çekerken, 200 kişinin ekmek kapısı da kapanmış oldu…

Almanya’da tarım sektöründe önemli bir yeri olan tarım ekipmanları üreticisi Reisch iflas etti. Mali zorluklarla mücadele eden Reisch, iflasını ilan ederken, bu haber sektörde şok etkisi yarattı. Şirketin, Neuburg-Schrobenhausen’de bulunan fabrikalarını kapatması bekleniyor.

200’Ü AŞKIN ÇALIŞANIN İŞ KAPISI KAPANIYOR

Siparişlerde keskin bir düşüş yaşayan şirket bunun karşısında piyasa zorluklarına dayanamadı. Bu durum ise Martin Reisch GmbH ile Kardeş şirketi Martin Reisch Eliasbrunn GmbH’nin mali krize sürüklenmesine yol açtı.

reisch-iflas-1.jpg

Şirket 2023 yılı Kasım ayında iflas başvurusunda bulunurken bunun ardından hiçbir alıcı bulamadı ve işlemler durduruldu. İflas yöneticisi Volker Böhm, varlıkların tasfiyesini sürdürürken, 200’ü aşkın çalışanın işinden olması da tarım endüstrisinde istikrarsızlığa neden olabilir.

reisch-iflas-2.jpg

İflas danışmanı ve IG Metall sendikası, işten çıkarılan çalışanların yeni iş bulmalarına yardımcı olmayı taahhüt etti. Reisch’in iflası, zorlu piyasa koşullarının ve genel sipariş azalmasının bir sonucu olarak görülüyor. Fakat, tarım sektöründe yaşanan belirsizlikler ile ekonomik gerilimler, iflasın başlıca nedenleri olarak gösteriliyor. Reisch’in durumu, sektördeki diğer firmaların da benzeri sorunlarla karşılaşabileceğine dair bir uyarı olarak görülebilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN