Ekonomistten çarpıcı altın yorumu! Yıl sonu altın fiyatı o seviyeye ulaşabilir: Altın yatırımcıları sevinecek

Ekonomistten çarpıcı altın yorumu! Yıl sonu altın fiyatı o seviyeye ulaşabilir: Altın yatırımcıları sevinecek

Ekonomist Prof. Dr. Volkan Öngel, İran'ın İsrail'e saldırısı sonrası altın fiyatlarını yorumladı! Yıl sonu altın fiyatı için o rakamı verdi! Altın yatırımcıları sevindirecek...

İran'ın İsrail'e yönelik saldırılarının küresel piyasalarda hareketliliğe neden olduğu belirtiliyor. Ekonomist Prof. Dr. Volkan Öngel, bölgedeki gelişmelerin piyasalara olan etkilerini değerlendirdi. Öngel'e göre, İran'ın İsrail'e yönelik saldırıları beklenen bir gelişme olmasına rağmen özellikle küresel borsalarda satış dalgasına yol açtı. Benzer bir etkinin Türkiye'deki Borsa İstanbul (BIST) üzerinde de öngörülebilir olduğu belirtti.

YIL SONU ALTIN TAHMİNİ 2700 DOLAR

Ons altındaki güçlü duruş ve döviz kurlarındaki volatilite gram altını güçlü tutuyor.

İran'ın İsrail'e karşı gerçekleştirdiği saldırılar, küresel finans piyasalarında dalgalanmalara yol açtı. Bu durum, altın ve petrol fiyatlarında önemli değişikliklere neden oldu. Altın, güvenli liman özelliğinden dolayı talebin artmasıyla ons başına 2.400 dolar seviyelerine yaklaşırken, mevcut olarak 2.355 dolar civarında işlem görüyor. Goldman Sachs gibi önde gelen yatırım bankalarından biri olan Goldman Sachs, yıl sonu için altın fiyat tahminini 2.300 dolardan 2.700 dolara yükseltti.

İstanbul Beykent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Volkan Öngel, jeopolitik risklerin devam etmesinin altın yatırımcılarını memnun edeceğini belirtti. Petrol tarafında ise, İsrail'in olası bir karşı saldırısı durumunda varil başına 100 dolar seviyelerinin görülmesinin ve bu durumun küresel enflasyonu olumsuz etkilemesinin kaçınılmaz olduğunu vurguladı. Öngel, bu süreçte petrol fiyatlarının 90 dolar/varil seviyelerini test ettiğini ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN