Emekli maaşını PTT'den alanlara büyük şok! İsmail Saymaz açıkladı: O uygulama kaldırıldı

Emekli maaşını PTT'den alanlara büyük şok! İsmail Saymaz açıkladı: O uygulama kaldırıldı

Milyonlarca emekli Yerel Seçimler öncesi maaşlarına seyyanen zam bekliyordu ancak umutları boşa çıktı. Hükümet tarafından emekli maaşlarına dokunulmadı ve en düşük emekli maaşı 10 bin TL olarak kaldı. Bu durum emekliler tarafından büyük tepkilere neden olurken bir sıcak gelişme daha yaşandı Canlı yayında açıklamalarda bulunan gazeteci İsmail Saymaz, milyonlarca emekliyi uyardı. Emekli maaşını PTT'den alanlara büyük şok! O uygulama kaldırıldı. Kimse ödeme alamayacak.

Yeni yıl itibariyle emekli maaşına yüzde 49.25 oranında zam yapıldı ve böylece en düşük emekli maaşı 10 bin TL olarak belirlendi. Gelen zam vatandaşların tepkilerine neden olurken milyonlarca emekli yerel seçimler öncesi seyyanen zam bekliyordu. Ancak bu umutta boşa çıktı. Emekliler ekstradan fazla maaş almak için didik didik araştırma yaparken bir son dakika gelişmesi daha yaşandı. Gazeteci İsmail Saymaz canlı yayında açıkladı. Emekli maaşını PTT'den alanlara büyük şok. O uygulama kaldırıldı. Milyonlarca emekli ödeme alamayacak. İşte detaylar haberimizde...

İSMAİL SAYMAZ CANLI YAYINDA DUYURDU: EMEKLİ MAAŞINI PTT'DEN ALANLAR DİKKAT

Emekliler maaşlarına zam gelmeyince gözleri bankalar tarafından ödenen promosyon ücretlerine çevirdi. Bu doğrultuda her banka promosyon ücretlerini güncellerken gelen son dakika bilgisi emeklileri şoke etti. Sözcü TV'de konuşan İsmail Saymaz, milyonlarca emeklinin sesini duyurdu. Emekli maaşı PTT Bank'tan alan emeklilerin promosyon ücretlerini almadıklarını ve bundan dolayı kendisine sık sık tepki mesajları geldiğini belirten Saymaz, yetkililer seslendi.

yeni-proje-2024-03-30t092647-844.jpg

O UYGULAMA KALDIRILDI

İsmail Saymaz, özellikle kırsal ve köylerde sadece Ziraat Bankası ve PTT Bank'ın olduğunu belirtti. Vatandaşların bu ikisini kullanabildiklerini en azından PTT'ninde emeklilere promosyon vermesi gerektiğini vurguladı.

yeni-proje-2024-03-30t092447-598.jpg

PTT EMEKLİ PROMOSYONU NE KADAR?

PTT'de emekli maaşını taşıyan emekliye promosyon ödemesi sağlıyor. Emekli promosyonu ödemelerine başvuru yapmak için maaşını e-Devlet üzerinden PTT'ye taşımak yeterli oluyor. Bu kapsamda maaşı ne olursa olsun emekliye PTT tarafından 3600 TL karşılıksız ödeme yapılıyor. 3600 TL emekli promosyonuna ek spot krediden faydalanan emekli, toplamda 4100 TL- 4600 TL anında ödeme alabiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN