Jazz ile standartlar yeniden belirleniyor

Jazz ile standartlar yeniden belirleniyor

Şehir hayatının gelişmesiyle otomobiller de küçülmeye başladı. B sınıfına fazladan hacim sağlamak amacıyla ortaya çıkan ufak modeller, bir anda tüketicinin ilgisini çekmeyi başardı. Honda, Jazz modeliyle bu sınıfın önde gelen temsilcilerinden oldu.

Yuvarlak hatlı bir tasarım anlayışından sıyrılan yeni nesil model, artık daha atletik bir görünüm vadediyor. 30 milimetre artan dingil mesafesi ise direkt olarak iç mekanı bir hayli ferah hale getiren aracın orta konsolunda büyük bir dokunmatik ekran yer alıyor. Bu ekran navigasyon ve geri görüş kamerası özelliğini de sunuyor.

Rahatlıkla katlanabilen koltuklar, kullanışlılığı artırıyor. Yalıtım konusunda da ilerleme kaydeden model, 354 litrelik bagaj hacmine ulaştı ama koltuklar katlandığında bu alan 1314’e kadar çıkıyor.

Model, 1,3 litrelik i-VTEC benzinli motora sahip. Konuğumuz olan Jazz bizde CVT şanzımanlı versiyonuyla 102 beygir güç ve 123 nm torkuyla misafir oldu. 0-100 km/s ivmelenmesini 12.3 saniyede tamamlayan araç, saatte 182 kilometrelik sürate ulaşabiliyor. Araç fabrika verilerine göre 4,9 litrelik ortalama tüketime vadediyor. Bizim kullanımımızda yol bilgisayarına yansıyan rakamsa 6 litre. Daha çok konfor odaklı geliştirilen Jazz, yüksek oturma pozisyonu ve tatlı sert süspansiyon yapısıyla keyifli yolculuklar vadediyor. Sert direksiyon hareketlerine geç tepki veren model, hafif önden kaymalar yaşasa da yola tutunmada direniyor.

17-01/16/16kr05-reno.jpg

RENAULT 17’NCİ KEZ LİDERLİK KUTLADI

Renault markası, 2016 yılında 17’nci kez binek otomobil pazarı liderliğini elde etti. Marka, geçen yıl 106 bin 616 adet binek otomobil satarak pazar payını %14.1’e çıkardı. Renault Grubu (Renault ve Dacia), 2016 yılında toplam pazarda 169 bin 236 adet satış adedi gerçekleştirdi ve toplam pazardan %17,2 pay aldı. Clio ailesi %18 pay ile B segmentinin lideri oldu. Symbol ise pazardaki başarısını korudu ve 2016 yılında gerçekleştirdiği 25 bin 273 satış adetle ilk sıraya yerleşti. Dacia, 47 bin 529 satış adedi ile 2016 yılını, toplam pazarda markalar sıralamasında 8. sırada tamamladı. Dacia, 2016 yılında, Duster modeli ile Türkiye’nin en çok tercih edilen 4x4 markası oldu. Renault Mais Genel Müdürü Berk Çağdaş, “2017 yılı Renault ve Dacia markaları için yepyeni modellerinin pazardaki konumunu sağlamlaştıracağı bir yıl olacak” dedi.

17-01/16/16kr05-porsche.jpg

911’İN EN SPORCU ÜYELERİ

Porsche’nin 911 ürün serisi, Mart ayından itibaren Almanya’da satışına başlanacak olan GTS modelleriyle genişliyor. Türkiye’de de Nisan ayı itibarıyla satışa sunulması planlanan GTS modelleri, hem coupe hem de cabriolet olarak alınabilecek. Modeller arkadan itişli 911 Carrera GTS ve dört çeker 911 Carrera 4 GTS ile dört çeker 911 Targa 4 GTS olarak 5 versiyonla sunuluyor. Tüm versiyonları 7-ileri manuel şanzıman veya opsiyonel Porsche Doppelkupplung (PDK) ile satışa sunulan modellerde yer alan 3,0 litrelik 6 silindirli düz motor, yeni geliştirilen turboşarj sayesinde, 911 Carrera S’den 30 beygir ve önceki GTS modelinden de 20 beygir daha fazla güç sağlıyor. 911 Carrera 4 GTS Coupe, 3,6 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza ulaşıyor. Tüm GTS modelleri, 300 km/s’yi aşan maksimum hıza sahipken, manuel şanzımanlı arkadan itişli coupe ise 312 km/s hızla ilk sırada yer alıyor.

HYUNDAİ’DEN AVANTAJLI KIŞ PAKETİ

Türkiye’deki yetkili servisleri ziyaret edecek Hyundai sahipleri 28 Ocak 2017 tarihine kadar araçların temel kışlık ihtiyaçları olan silecek süpürgesi, akü ve antfrizde yüzde 20 indirim elde edecekler. Kış şartlarında oluşan kazaların hasar işlemlerinde parça ve işçiliklerinde de yüzde 20 ıskonto fırsatı sunuluyor. Marka sahipleri, 37 noktadan ücretsiz check-up imkanına da sahip olacaklar. Satış sonrasındaki müşteri odaklı faaliyetleri ile sektörün en hızlı büyüyen markası konumunda bulunan Hyundai, Blue Card sadakat programı, Mobil Servis, 5 Yıl Garantili Ultra Servis, Kapınızdaki Servis, Havalimanındaki Servis, Ücretsiz Check-Up, Yol Yardım ve Hyundai Kasko gibi farklı kategorilerdeki eşsiz hizmetiyle müşteri memnuniyetine ne kadar önem verdiğini gözler önüne seriyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN