Peugeot 3008 modeliyle SUV pastasından yüzde11 pay hedefliyor

Peugeot  3008 modeliyle SUV pastasından yüzde11 pay hedefliyor

Son yılların en çok yükseliş kaydeden SUV segmenti, 2009 yılından bu yana 3 kat büyüdü. Peugeot ise bu sınıfa sunduğu 3008 modelini büyük bir titizlikle elden geçirerek SUV pastasından yüzde 11 pay almayı hedefliyor.

Yükselen SUV segmentine Peugeot yenilenen 3008 modeliyle damga vuracak. Segmente Fransız kalmayan marka, tasarım anlayışında da çağ atladı. Peugeot Türkiye Pazarlama Direktörü Mehmet Akın, yeni modelle yılın son iki aylık döneminde 2 bin adetlik satış ve yüzde 11’lik pazar payı hedeflediklerini belirtti. Araç, yüksek omuz çizgisi, güçlü ve keskin ön tasarımı ile rakiplerinden farklı ve heybetli bir görünüme sahip.  Bu heybetli görüntüyü tamamlayan yeni ızgarası, yeni far tasarımı, 19” aluminyum alaşımlı jantları, krom detayları ve LED ışıkları ile dikkatleri üzerine çekiyor. Ön kısımda başlayan iddialı tasarım çizgisi, arkada aslan pençesi 3D LED stopları birleştiren parlak siyah bant ile devam ediyor.

87 BİN 900 LİRDAN BAŞLIYOR

Yeni 3008, 87 bin 900 liradan başlayan fiyatlarla satışa sunulurken, geliştirilmiş i-Cockpit’in sunulduğu iç mekan, kapı içi ambiyans ışıkları, özel kumaş konsol döşemesi ve krom detayları ile sınıfının kalite çıtasını daha da yükseğe ve farklı bir boyuta taşıyor. Model, ağırlığı azaltılmış, yüksek dayanımlı, kalitesi kanıtlanmış EMP2 platformu, gerçek blue teknolojisine sahip dizel BlueHDi  ve ödüllü Turbo PureTech benzinli motorları kullanılıyor. Araçta, 1.2 ve 1.6 litre olmak üzere 2 benzinli motor seçeneği sunulurken, birde 1.6 litrelik dizel motor yer alıyor. 3008 iki versiyonda da EAT6 tam otomatik şanzımanı sunuyor. Ayrıca araç, donanım seviyesine GT-Line’ı ekleyerek kaliteyi üst çıtaya çıkarıyor.

16-10/24/24-kr05-clio.jpg

YENİ CLİO ARTIK DAHA ATEŞLİ

Türkiye’de büyük bir beğeni yakalayan Renault Clio, makyaj operasyonundan geçerek daha sportif bir görünüme kavuştu. Yenilenen model, C şekilli gündüz farlarını da içeren full-LED far imzasıyla yeni ızgara ve ön tamponu daha atletik bir görünüme kavuşmuş. İç mekanda kullanılan döşemeler ve plastik malzeme artık daha kaliteli. Yenilenen Clio HB Türkiye’de Joy, Icon ve GT Line olmak üzere 3 donanım seviyesi ve 3 benzinli, 3 dizel olmak üzere 6 farklı motor seçeneği ile pazara sunuluyor. Benzinli motorlar 1.2 16V 75 hp ve 1.2 120 hp manuel ,1.2 Turbo EDC 120 hp (otomatik), dizel motorlar ise 1.5 dCi 75 hp ve 90 hp manuel ayrıca 1.5 dCi EDC 90 hp (otomatik) olarak sunuluyor. Yenilenen model 48 bin 150 liradan başlayan fiyatlarla yollara çıkıyor. 

MİTSUBİSHİ’NİN EN BÜYÜK ORTAĞI NİSSAN

Nissan Motor ve Mitsubishi Motors Corporation (MMC) tarafından Mayıs 2016’da duyurulan satın alma süreci tamamlandı. Nissan yüzde 34 hissesini satın alarak Mitsubishi’nin en büyük ortağı oldu. MMC’nin de katılmasıyla ortaklık 2016 yılında gerçekleştireceği 10 milyon adetlik satış performansıyla dünyanın en büyük üçüncü otomotiv grubu olacak. Nissan CEO’su ve Başkan’ı Carlos Ghosn Nissan ve MMC’nin gelişmiş ve gelişmekte olan pazarlara yönelik; ortak satın alma, yerelleşme, ortak tesis kullanımı, ticari araç platformu ile teknoloji paylaşımı ve şirketlerin büyümesi noktasında işbirliği yapacaklarını açıkladı. Ghosn sözlerine: “MMC işbirliği ile birlikte Nissan’ın 2017 için hedeflediği 24 milyar Yen 2018 yılında 60 milyar Yen seviyelerine çıkacak” diyerek devam etti.16-10/24/24kr05-merso.jpg

GLC’NİN COUPE VERSİYONU TÜRKİYE’DE

Mercedes-Benz ürün gamında orta boy SUV olarak konumlandırılan GLC’nin coupe versiyonu Türkiye’de satışa sunuldu. Yeni model, yatay çıtalı elmas görünümlü ön ızgara ve eğimli tavan çizgisiyle dikkat çekerken, etkin aerodinamik yapı sayesinde arka cama hava akımı ulaşmadığından arka cam sileceğine gerek duyulmuyor. Modelde standart olarak bünyesinde Eco, Comfort, Sport, Sport plus ve Individual olmak üzere beş farklı sürüş modu bulunuyor.  Yeni Mercedes-Benz GLC Coupé; dört dizel, dört benzinli, bir prizden şarj edilebilen hibrit ve ailenin en güçlü versiyonu olan Mercedes-AMG olmak üzere toplam sekiz farklı motor seçeneğiyle sunuluyor. Mercedes-Benz GLC Coupe 265 bin 700 liradan başlayan fiyatlarla Türkiye’de satışa sunuluyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN