Ünlü sosis markasında Salmonella tespit edildi! Tek tek hepsi toplanıyor: Yemeyi bırak elinizi bile sürmeyin

Ünlü sosis markasında Salmonella tespit edildi! Tek tek hepsi toplanıyor: Yemeyi bırak elinizi bile sürmeyin

Dünyaca ünlü sosis markası tüm raflardan çekiliyor. İnsan sağlığını tehdit eden bakteriler ünlü gıda devlerinin başına bela oluyor. Herkesin bildiği ünlü sosis markasına acil toplatılma kararı çıktı. O ürünlere kimse elini dahi sürmesin. İşte tüm detaylar…

Gıda zincirleri son günlerde bakteri tartışmalarıyla sık sık gündeme geliyor. İnsan sağlığına tehdit eden salmonella bakterisi tüm Almanya'yı ayağa kaldırdı. Dünyaca ünlü sosis markasında tespit edilen bakteriler ile birlikte tüm ürünlerde toplatılma kararı çıktı. İşte tüm detaylar…

ÜRÜNLER TOPLATILIYOR

Aldi Nord'da satılan "Harzer Schinkenwürstchen" adlı sosis markasında tespit edilen Salmonella bakterisi ile birlikte tüketiciler ayağa kalktı. Şirket tarafından yapılan uyarı kapsamında ürünlerin tüketilmemesi gerektiği vurgulanırken market raflarından da Tüm ürünler kaldırılıyor.

sosis-2.jpg

Almanya'da Gifhorn kentinde faaliyet gösteren Gmyrek Fleisch- und Wurstwaren şirketi tarafından üretilen sosislerin içerisinde salmonella bakterisi tespit edildi. Şirket tarafından yapılan açıklama doğrultusunda 350 gram ağırlığında ve 5 adet sosis içeren folyo paketlerde sağlık riski bulunduğu aktarıldı.

Üzerinde 03.05.2024 son tüketim tarihi ve GMYG24G0676 etiket numarası olan bu ürünlerin hepsi geri çağrılıyor. Salman öyle bakterisi ile birlikte insanlarda ishal, karın ağrısı, kusma, hafif ateş gibi belirtiler kendini gösterirken bebekler ve küçük çocuklar ile birlikte yaşlı ve bağışıklık sistemi küçük olan kişilerde durum daha ciddi seyrediyor.

gmyrek-fleisch-und-wurstwaren.jpg

SALMONELLA BELİRTİLERİ NELERDİR?

Bir bakteri olan salmonella enfeksiyon türü olarak karşımıza çıkıyor. Bu bakteriler çoğunlukla gıda yoluyla insana bulaşırken çiğ veya az pişmiş et, tavuk, yumurta ve süt ürünleri gibi gıdalarda yer almaktadır. Kirli su veya enfekte hayvan dışkısı ile temas edilmesi durumunda da salmonella bulaştığı görülmektedir. Salman Ela bulaşan kişilerde görülen belirtiler kısaca şu şekildedir:

Ateş: Genellikle enfeksiyonla birlikte ateş yükselmesi görülebilir.

İshal: Sulu ve sık sık tuvalete gitmeye sebep olan ishal belirtileri olabilir.

Karın ağrısı: Karın ağrısı ve krampları sık görülen belirtiler arasındadır.

Kusma: Bazı vakalarda kusma da görülebilir.

Baş ağrısı: Enfeksiyon nedeniyle baş ağrısı oluşabilir.

Yorgunluk: Genel bir yorgunluk hali ve halsizlik hissi oluşabilir.

Enfekte olan kişiler genellikle 6 ila 72 saat içerisinde yukarıda yer alan belirtileri hissetmeye başlamaktadır. Genellikle birkaç gün içerisinde düzelen bu hastalık daha uzun seyredebilmektedir. Ancak bu bakteriyi hafife almamak gerekiyor. Hastalığın ciddi seyrettiği durumlarda görülmektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN