Seat Ibizia dünya genelinde 5.4 milyon satıldı

Seat Ibizia dünya genelinde 5.4 milyon satıldı

Yeni bir yüze kavuşan Seat Ibizia, 1984 yılından beri dünya genelinde 5.4 milyon adetlik satış rakamına ulaştı.

Artık daha çok abisi Leon’a benzeyen beşinci nesil model, ilk önce Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtılarak yılın ikinci yarısında satışa sunulacak. Yeni model, güvenlik, tasarım, performans ve konfor konularında markayı daha da ileriye taşımak hedefiyle ortaya çıktı.

Ibiza’nın bu iddiasının arkasında yeni MQB A0 modüler platformu var. Volkswagen Grup’un bu platformu kullanan ilk modeli olan Yeni Seat Ibiza, grup içindeki öneminin altını çiziyor. İç mekan genişliğini inanılmaz düzeyde artıran model, artık çok daha sağlam ve çok daha güvenli. İz genişliği, ön aksta 60 mm ve arka aksta 48 mm daha geniş olan otomobilde, akslar arasındaki mesafe 95 mm artırılarak 2.564 mm’ye çıkarıldı. Bunun sonucunda içte daha ferah ve dıştan daha geniş olan model artık daha konforlu diyebiliriz. Bagaj da 63 litre genişletilerek toplam kapasitesi 355 litreye çıkarıldı. Yenilenen benzinli motorlardan 1.0 litrelik 3 silindirli turbo motor 95 veya 115 beygir güce sahip versiyonlarla sunuluyor. 150 hp güce sahip yeni dört silindirli 1.5 TSI motor ise 2017’nin sonlarında satışa çıkacak. Aynı zamanda model dizel ve otomatik şanzıman seçeneklerini de sunacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN