Ucuz otomobil almak için son 9 gün

Ucuz otomobil almak için son 9 gün

Otomobil pazarı 2016’nın son virajına girdi. Satış paylarını artırmak ve yıl sonu hedeflerini tutturmak isteyen markalar, şimdi de mevcut kampanyalar üzerinden tekrar indirim yapıyor. Bu dönemde üreticiler ÖTV ve kur farkını fiyatlara yansıtmıyor.

Otomotiv pazarı son 10 gününü oldukça hareketli geçiriyor. 2016 yılında hedefleri tutturmak isteyen yerli ve ithal birçok marka çareyi kampanyalarda arıyor. Özellikle geçen ay açıklanan özel tüketim vergisi (ÖTV) araçların liste fiyatını artırırken, dövizde yaşanan kur farkı da fiyatları adeta kamçılıyor. Bütün bu zamlardan önce vatandaş ucuz araç almak için bayilere akın ederken, kasımda iç pazarda otomobil satışları da rekor seviyeye ulaştı. Bunun ardından markalar, ÖTV ve kur farkı gözetmeksizin stokları eritmek için büyük bir kampanya yarışına başladı. Aralık ayı ortalarında kampanya kapsamındaki alternatif ve avantajlı ödeme seçeneklerine ilave indirimler ekleyip, sıfır faizli kredilerin vadesini 30 aya kadar çekti.

TİCARİDE KAMPANYA

Citroen, aralık kampanyasında 11 bin 450 liraya varan indirimler sağlıyor. Kampanya kapsamında, C1, C4 Cactus, C4, C4 Picasso, yeni C4 Picasso, Grand C4 Picasso, Yeni Grand C4 Picasso’da 30 bin liraya 20 ay sıfır faiz imkanı sunan marka, C4 Cactus modelinde sıfır faiz kredi kampanyasından yararlanmak istemeyenler için anahtar teslimde, 3 bin liraya varan indirim fırsatı tanıyor. Ticari segmentte yer alan Nemo Combi, Nemo Combi Plus ve Nemo Panelvan modellerini ise 30 bin liraya 20 ay yüzde 0,89 faizle satan üretici, Berlingo Combi, Berlingo Panelvan Maxi modellerini ise aralık ayında 25 bin liraya 25 ay sıfır faizle müşterileriyle buluşturuyor.      

ÖTV FARKI YOK

Dacia, aralık ayında binek otomobillerinde ‘ÖTV Farkı Yok’ kampanyası yapıyor. Firma ayrıca binek (Logan MCV hariç) ve hafif ticari modellerinin satın alımlarında finans kampanyasından yararlanmak isteyen müşteriler için avantajlı faiz oranları sağlıyor. Kampanya kapsamında 48 bin lira için 24 aya kadar yüzde 0,99 ve 48 aya kadar 1,19 faiz oranı imkanı tanınıyor. Aralık ayında, Sandero 41 bin 600, Dokker Van 40 bin, Duster 55 bin 300, Logan MCV 46 bin 300 ve Lodgy 61 bin 750 liradan başlayan fiyatlarla satılıyor. Renault, maksimum 48 bin lira ve 24 aya kadar yüzde 0,99 faiz oranı sunuluyor. Daha fazla vade taleplerinde ise maksimum 48 bin lira için 48 aya kadar yüzde 1,19 faiz oranı uygulanıyor. Firma, tüm hafif ticari araç modellerinin satın alımlarında ise 20 bin lira ve 15 ay, 24 bin lira ve 12 ay ve 12 bin lira 24 aya kadar sıfır faiz oranı sunuyor. Daha fazla kredi ve vade taleplerinde ise maksimum 48 bin lira için 24 aya kadar yüzde 0,84, 48 aya kadar yüzde 1,09 faiz oranı bulunuyor. Finansman kampanyasına dahil olmadan yapılacak Master ve Trafic satın alımlarında 2 bin, Kangoo satın alımlarında da bin 500 liralık nakit alım indirimi sağlanıyor.      

AVANTAJLI PEŞİN ÖDEME

Ford, binek araç satış kampanyası kapsamında tüketicilere kredili veya ÖTV farkı ödemeyecekleri peşin ödeme alternatifli özel fırsatlar sunuyor. Firma, tüm Ford otomobillerde 24 bin lira, 12 ay sıfır faiz ya da ‘Her Şey Dahil Finans Paketi’ kapsamına FKasko’yu da dahil ederek 28 bin lira, 12 ay ve sıfır faiz avantajı sağlıyor. Ticari araçlarda kredili alımlarda ise Yeni Ford Ranger hariç, diğer modellerde müşterilerini 24 bin lira 24 ay sıfır faiz veya ‘Her Şey Dahil Finans Paketi’ kapsamında FKasko satın alımlarında 28 bin lira, 24 ay sıfır faiz ve 200 lira (KDV dahil) servis çeki fırsatından yararlandırıyor.

SIFIR FAİZ VE VADE FARKI

Peugeot 208’de, 20 bin lira ve 20 aya varan sıfır faizli kredi imkanı sunuluyor. 308 modeline ise 30 bin lira ve 30 ay sıfır faizli kredi ya da ÖTV farkının yansıtılmadığı fiyat seçenekleriyle sahip olma imkanı tanıyan firma, Yeni SUV Peugeot 2008’de ise 20 bin liraya, 20 ay sıfır faizli kredi veriyor. Toyota’nın aralık kampanyasında Yaris ve Hilux 3 bin liraya, ÖTV ve kur farkının Toyota tarafından karşılandığı Corolla’nın dizel versiyonları da 7 bin liraya varan indirimlerle satışta. Kampanya kapsamında isteyenler yüzde 1,09’dan başlayan faiz oranları ve her bütçeye göre şekillendirilebilen 48 aya varan vade seçeneklerinden yararlanırken, taksitler de 6 ay erteleyebiliyor.

10 BİN 700 LİRA İNDİRİM

Fiat, Egea Sedan için 25 bin liraya 20 ay vadeyle sıfır faizli kredi ve aylık 695 lira taksitle geri ödeme imkanı, 1.6 litre dizel motorlu ve üst donanım Egea Sedan versiyonlarında da ÖTV farkını karşılayarak ekstra satın alma kolaylığı sağlıyor. Daha az peşinat ödeyip daha fazla kredi kullanmak isteyen müşterilere ise Fiat 500X, 500L, 500 ile Linea, Punto, Panda ve Egea Hatchback ile Egea Station Wagon modellerinde tüm vade ve tutarlarda yüzde 0,99 sabit faizli kredi avantajı sunuluyor. 500X 1.6 dizel otomatik manuel fiyatına sunuluyor. Ticari araçları Doblo’yu 30 bin liraya 24 ay vadeli sıfır faizli, Fiorino, Ducato ve Fullback’i ise 30 bin liraya 20 ay vadeli sıfır faizli kredi imkanıyla satışa sunan Fiat, Pratico’yu 2 bin lira nakit indirim ve 30 bin liraya 30 ay vadeli yüzde 1,09 faizli kredi fırsatıyla müşterileriyle buluşturuyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN