Ukrayna’da sağlık turizminde en gözde ülke Türkiye

Ukrayna’da sağlık turizminde en gözde ülke Türkiye

Ukrayna’dan gelen turistler sağlık, kültür ve kış turizmi için de rotayı Türkiye’ye çevirdi. Ukrayna’da sağlık turizmi için en popüler ülke Türkiye oldu.

Ukraynalılar Türkiye’yi en çok kanser teşhisi ve tedavisi, ortopedi hastalıklarının tedavisi için ziyaret ediyor. Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB), Türkiye’de ‘deniz-güneş-kum’ turizmini tercih eden turizm pazarlarında seçenekleri genişletmek amacıyla başlattığı tanıtım çalışmalarını hızlandırıyor.

TÜROB’un, her pazarın koşullarına uygun olarak gerçekleştirdiği tanıtım etkinlikleri kapsamında Ukrayna’da hayata geçirdiği çalışmalar turizmin çeşitlendirilmesi yönünde örnek bir model olma yolunda. Bu çalışmaların ilk sonuçları da alınmaya başlandı.

SAĞLIK TURİZMİNDE TÜRKİYE GÖZDE ÜLKE

Yılda 1.3 milyon turist ile en büyük turizm pazarları arasında yer alan Ukrayna’dan gelen turistler sağlık, kültür ve kış turizmi için de rotayı Türkiye’ye çevirdi.

Kış turizminde TÜROB, yerel yönetimler ortak bir çalışmalar yürütürken; sağlık turizminde de önemli adımlar atılıyor. Hastalıklarının tedavisi için başka ülkeleri umut kapısı olarak gören Ukraynalıların sayısı giderek artarken, Ukrayna vatandaşları arasında sağlık turizmi için en popüler ülke ise Türkiye oldu.

TEDAVİ İÇİN YURT DIŞI

Kısa bir süre önce art arda Kiev’de gerçekleştirilen UITT Turizm Fuarı, workshop etkinliği ve Ukrayna-Türkiye Karma Komisyonu toplantısı sonrasında TÜROB bu pazarla ilgili bir araştırma raporu hazırladı.

Raporda, halen olumsuz etkileri süren Çernobil felaketinden etkilenenlerin de tedavi amaçlı olarak Türkiye’ye geldiğine dikkat çekildi.

Raporda görüşlerine yer verilen TÜROB Başkanı Timur Bayındır, Ukraynalı hastaların Türkiye’yi en çok kanser teşhisi ve tedavisi, ortopedi hastalıklarının tedavisi ve Da Vinci Robot yöntemiyle tedavi için ziyaret ettiğine işaret etti ve ekledi:

“Uluslararası Sağlık Turizmi Doktorları Birliği tarafından yapılan açıklamaya göre; Ukrayna’da kanser hastalarının yüzde 40’ı, nörolojik hastaların yüzde 10’u, ortopedik hastaların yüzde 6’sı, teşhis arayan hastaların yüzde 8’i, kemik iliği nakli yaptırması gerekenlerin yüzde 6’sı tedavi için yurt dışına gidiyor. Bunun yanında oftalmoloji, üroloji, solunum sistemi, kulak burun boğaz hastalıklarının tedavisi ve estetik cerrahi için de yurt dışında tedavi tercih ediliyor.”

İSTANBUL/DHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN