Yılmaz enflasyon için tarih verdi: İstediğimiz yerde değiliz...

Yılmaz enflasyon için tarih verdi: İstediğimiz yerde değiliz...

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, enflasyon sorununun devam ettiğini belirterek "Halkımızın da sorunu enflasyon, fiyat istikrarında henüz istediğimiz yerde değiliz. Enflasyon konusunda da programlarımızı kararlı bir şekilde hayata geçiriyoruz. Planımızı, programımızı yapmış durumdayız." dedi. Enflasyon için tarih de veren Yılmaz "2026'da tek haneli rakamlara yeniden ulaşacağız" ifadelerini kullandı.

Bingöl'ün Solhan ilçesinde AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi önünde partililerle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ülkede enflasyon sorununun devam ettiğini belirterek
reel ekonomideki sıkıntının çözüldüğünü ama fiyat istikrarında henüz istenilen yerde olmadıklarını ifade etti. Yılmaz enflasyon sorununu çözme konusunda planların hayata geçirildiğini de belirtti.

Dünyadaki ekonomik krizlere, bölgedeki savaşlara, depreme rağmen Türkiye'nin geçen yıl yüzde 4,5 büyüdüğünü, dünyada ise yüzde 3 büyüme gerçekleştiğini Yılmaz, şöyle devam etti:

"Daha geçen istihdam rakamları açıklandı. 9,4 işsizlikte bir puan bir önceki yıla göre düşüş oldu. İhracatımız, turizm gelirimiz artıyor. Savunma sanayiinde yeni yeni başarılar ortaya çıkıyor." diyen Yılmaz "Bu sene inşallah sadece savunma sanayi ihracatından 7 milyar dolar bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

ENFLASYON İÇİN TARİH VERDİ

Yılmaz, vatandaşın sorunu neyse önceliklerinin o olduğunun altını çizerek enflasyonla ilgili açıklamalar yaptı.

"Fiyat istikrarında henüz istediğimiz yerde değiliz." diyen Yılmaz, enflasyon konusunda da programların hayata geçirildiğini söyleyerek enflasyonda, bu yılın ortalarından sonra ikinci yarısında belirgin bir şekilde düşüş görüleceğini söyledi. "2025'te yüzde 15'ler seviyesi diyoruz." diyen Yılmaz 2026'da ise enflasyonda tek haneli rakamların görüleceğini söyledi.

ŞUBAT AYINDA ENFLASYON KAÇ OLDU?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre şubat ayında aylık enflasyonu yüzde 4,53'e, yıllık enflasyon yüzde 67,07'ye yükseldi. ENAG verilerine göre ise Tüketici Fiyat Endeksi (E-TÜFE) şubat ayında yüzde 4,32 arttı. E-TÜFE’nin son 12 aylık artışı ise yüzde 121,98 olarak gerçekleşti. Böylece aylık veride TÜİK, ENAG'ı geçti ve yıllık enflasyon 15 ayın zirvesini gördü. Mart ayı enflasyon verileri 3 Nisan 2024 Çarşamba günü saat 10.00'da açıklanacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN