Elektrik faturası 82 lirayı aşanlar serbest tüketici konumunda

Elektrik faturası 82 lirayı aşanlar serbest tüketici konumunda

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın dolar yerine TL kullanımı çağrısı doğrultusunda doğalgaz dağıtım şirketlerinin 137 milyon dolarlık teminat mektuplarının iadesi yönünde karar aldı. EPDK ayrıca, serbest tüketici limitini de düşürdü. Böylece aylık elektrik faturası 82 liranın üzerinde olan aboneler serbest tüketici niteliğine sahip olmuş olacak. Son düzenlemeye göre, serbest tüketici sayısı 8.4 milyon olarak açıklandı.

EPDK'dan verilen bilgiye göre, EPDK şirketlerin yatırım yapma yükümlülüklerini yerine getirdiklerini tespit etmesi halinde teminat mektuplarını iade alabilecek.

FATURASI 82 LİRAYI AŞANLAR...

EPDK yaptığı toplantıda ayrıca serbest tüketici limitini yıllık 3,600 kWh'tan 2,400 kWh'a düşürme kararı aldı.

Gelecek yıl için belirlenen söz konusu limit çerçevesinde aylık faturası 82 liranın üzerinde olan tüketiciler serbest tüketici niteliğine haiz olacak.
Bu çerçevede yıllık tüketimi 2,400 kWh'ın üzerinde olan yaklaşık 8.4 milyon abone serbest tüketici olma hakkına sahip olacak.

8 MİLYON 400 BİN ABONEYİ İLGİLENDİRİYOR

Konu ile ilgili yapılan yazılı açıklamada "Bu limite karşılık gelen talep tarafında teorik piyasa açıklık oranı yüzde 90 olarak hesaplanıyor. 2017 yılı için belirlenen söz konusu limit çerçevesinde aylık faturası 82 TL’nin üzerinde olan tüketiciler serbest tüketici niteliğini haiz olacak. Bu çerçevede yıllık tüketimi 2.400 kWh’in üzerinde olan yaklaşık 8,4 milyon abone serbest tüketici olma hakkına sahip" denildi.

SÖZLEŞMEYİ DİKKATLİ OKUYUN

Kararı değerlendiren EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz: “Sözleşme imzalayacak serbest tüketicilerimizin sözleşme imzalamadan önce haklarını ve yükümlülüklerini çok iyi öğrenmesi gerektiğini hatırlatmak isterim. Abonelik sözleşmeleri çok dikkatle okunmalı ve imzalanmalı. Vatandaşlarımız; tedarikçisini titizlikle seçmeli ve kendi tüketim alışkanlıklarına uygun sözleşmelerin altına imza koymalı” şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN