Elendi ama zengin oldu: Devler Ligi'nden 44 milyon euro kazandı

Elendi ama zengin oldu: Devler Ligi'nden 44 milyon euro kazandı

Adını rekorlarla son 16’ya yazdırdığı Şampiyonlar Ligi serüvenine Bayern Münih’e elenerek veda eden Beşiktaş, hem kasasını doldurdu hem de ülke puanına en büyük katkıyı yapan takım oldu. Başakşehir, Konyaspor, Fenerbahçe ve Galatasaray Türkiye’ye toplam 15 puan kazandırırken, Kara Kartal tek başına 19 puan hediye etti...

SPOR SERVİSİ/İSTANBUL

Şampiyonlar Ligi’nde grup aşamasını namağlup ve lider tamamlayan, 14 puana ulaşan ilk Türk takımı olarak tarihe geçen Beşiktaş, kendi kazancı ve ülke puanına yaptığı katkı ile de dikkat çekti. Siyah-Beyazlı takım, kupanın muhtemel favorileri arasında gösterilen Bayern Münih’e iki maçta da yenilerek elenmesine karşın bu sezon Avrupa’da en çok para ve puan kazanan Türk takımı oldu.  Devler Ligi’nde grup aşamasını 4 galibiyet ve 2 beraberlikle tamamlayarak son 16’ya kalan Kara Kartal, yaklaşık 44 milyon euroluk hak edişe imza attı. Gruplara katılım için 12 milyon 700 bin euro alan Beşiktaş, 4 galibiyetle toplam 6 milyon euro, 2 beraberlikle de 1 milyon euro gelir elde etti. Son 16 turuna yükselerek 6 milyon euroyu daha kasasına koymaya hak kazanan Beşiktaş, havuzdan gelecek 18 milyon euroyla birlikte Şampiyonlar Ligi’nden toplam 43 milyon 700 bin euro kazanmış olacak.

Gelir açısından Beşiktaş’ı takip eden Türk takımı ise Medipol Başakşehir... Yaklaşık 15 milyon euro kazanan Lacivert-Turunculu ekibin ardından 11 milyon euroyu aşan geliri ile Atiker Konyaspor, 480 bin euro ile Fenerbahçe ve 225 bin euro ile Galatasaray sıralandı.

Ülke puanına katkı konusunda da kulüplerimiz aynı şekilde sıralandı. Devler Ligi grup aşamasında 4 galibiyet ve 2 beraberliğe imza atan Beşiktaş, gruplara kaldığı için (4 puan) ve son 16’ya yükselmesi nedeniyle (5 puan) hanesine yazılan puanlarla birlikte Türkiye’ye toplam 19 puanlık katkıda bulundu. Şampiyonlar Ligi’nden elenip, yoluna Avrupa Ligi’nde devam eden Başakşehir 8, bu ligde gruplarda yer alan Konyaspor ise Türkiye’ye 5 puanlık katkı yaptı. Avrupa Ligi’ne play-off turunda veda eden Fenerbahçe 1.5 puanda kalırken, Galatasaray sadece 0.5 puan elde edebildi. Fenerbahçe ve Galatasaray’ın verimsizliğine rağmen temsilcilerimiz toplam 34 puanla Avrupa kupalarında son 5 sezonun en başarılı ikinci dönemini yaşadı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN