Erdoğan: Ankara'daki saldırıyı şiddetle kınıyorum

Erdoğan: Ankara'daki saldırıyı şiddetle kınıyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ankara'daki hain saldırıyla ilgili ilk açıklamayı yaptı. Erdoğan "Saldırıyı şiddetle kınıyorum" dedi.

 Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu sabah Ankara Tren Garı kavşağında meydana gelen patlama hakkında açıklamalarda bulunarak "Birliğimize kasteden saldırıyı kınıyorum. Saldırı kardeşliğimizi geleceğimizi hedef almaktadır" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ankara tren garındaki bombalı saldırı ile yaptığı yazılı açıklama şöyle:

Ankara Tren Garı önünde gerçekleştirilen terör eyleminde, birçok vatandaşımızın hayatını kaybettiği, birçok vatandaşımızın da yaralandığını büyük bir teessürle öğrendiğini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Birlik ve beraberliğimize, ülkemizin huzuruna kasteden bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyorum. Kaynağı, söylemi, amacı, adı ne olursa olsun, her türlü terör eyleminin ve terör örgütünün karşısındayız, hep birlikte de karşısında olmak mecburiyetindeyiz” dedi

Tavrımızı ortaya koymalıyız

Teröre en büyük desteği, terör eylemleri ve terör örgütleri karşısında çifte standartla hareket edenlerin verdiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasına şöyle devam etti: “Daha önce değişik yerlerde askerimize, polisimize, korucularımıza, kamu görevlilerimize ve masum vatandaşlarımıza karşı yapılan terör eylemleri ile bugün Ankara Tren Garı’nda sivil vatandaşlarımızı hedef alan terör saldırısı arasında hiçbir fark yoktur. Millet olarak, özellikle de siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları ve medya olarak, bu saldırıların tümüne karşı, aynı duyarlılıkla, aynı samimiyetle, aynı insani ve ahlaki duruşla tavrımızı ortaya koymalıyız.”

Kararlılık mesajı

Diğer terör eylemleri gibi Ankara Tren Garı’ndaki saldırının da, birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi, geleceğimizi hedef aldığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu saldırı karşısında göstereceğimiz dayanışma ve kararlılığın teröre vereceğimiz en büyük ve en anlamlı cevap olacağını vurguladı.

Faillerin en kısa zamanda belirleneceğine inanıyorum

Ankara’daki saldırıyı gerçekleştirenlerin amacının, farklı toplum kesimlerini birbirine düşürmek olduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu konuda herkesi sorumlu davranmaya, dikkatli hareket etmeye, terörün yanında değil karşısında yer almaya davet ediyorum. Devletimiz, tüm birimleriyle bu olayı aydınlatmak için çalışmaktadır; faillerin en kısa zamanda belirleneceğine ve adalete teslim edileceğine inanıyorum. Milletimizin huzurunu, ülkemizin güven ve istikrar ortamını bozmayı amaçlayan bu saldırıda hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine ve aziz milletimize baş sağlığı, yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum” Dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'daki patlama nedeniyle İstanbul'daki programlarını iptal etti.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Erdoğan, ölülerin ve yaralıların olduğu patlama hadisesinin ardından, İstanbul'da bugünkü programlarını iptal etti.

Cumhurbaşkanının bugün itibarıyla normalde İstanbul'da biri Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde diğeri de de CRR'de olmak üzere toplam iki programa katılması bekleniyordu. Cumhurbaşkanının her iki programa da katılmayacağı öğrenildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN