Erdoğan Fransa'ya gitti: Putin ile görüşecek mi?

Erdoğan Fransa'ya gitti: Putin ile görüşecek mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, iklik zirvesine katılmak üzere Fransa'nın başkenti Paris'e gitti. Zirvede gözler Erdoğan ve Putin'in üzerinde olacak. İki liderin uçak krizinin ardından bir araya gelip gelmeyeceği merak ediliyor.

Sınır ihlali yapan Rusya uçağının düşürülmesinin ardından Türkiye ile Rusya arasında temas kurulabilecek mi? Bu sorunun cevabı bugün Paris'te alınacak. Erdoğan ve Putin iklim zirvesine katılıyor. İki liderin görüşüp görüşmeyeceği merak ediliyor. Erdoğan, görüşme talebini Moskova'la iletmiş ancak Kremlin'den olumlu cevap gelmemişti.

Erdoğan Paris'e hareket etti 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, özel uçak "TUR" ile saat 08.25'te Fransa'nın başkenti Paris'e gitti.

Fransa'da düzenlenen 21. Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Taraflar Konferansı'na (COP21) katılmak üzere bu ülkeye hareket eden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı,  Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nden İstanbul Valisi Vasip Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan ile diğer ilgililer uğurladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'la eşi Emine Erdoğan ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı da Paris'e gitti.

Erdoğan-Putin görüşmesi gerçekleşecek mi?

ABD Başkanı Obama, Almanya Başbakanı Merkel’in de içinde olduğu 147 liderin katılacağı zirvede Putin ile Erdoğan'ın görüşme yapıp yapmayacağı en çok merak edilen konuların başında geliyor. 


 
Resmi programda yok

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande’ın ev sahibi olduğu zirvede iki liderin resmi ve netleşmiş bir görüşme programı gözükmüyor. Türk tarafında, olayın ardından ilk defa aynı toplantıya katılacak iki liderin bir görüşme yapmasının ihtimal dahilinde olduğu görüşü hakim. Ancak saati belirlenen bir görüşme gözükmüyor. Rus tarafının özür beklemesi, Türk tarafının da özür dilemeyeceğini açıklamasının ardından görüşme olmasının zorluğu da dikkati çekiyor. 

Ayrı salonlarda olacaklar
 
Zirvede başka bir olumsuzluk ise Erdoğan ve Putin’in ayrı salonlarda olacak olması. Aile fotoğrafı çekilmesi sırasında ise iki liderin birbirlerine ne kadar yaklaşacağı ve tokalaşıp tokalaşmayacağı da merak konusu.

İki liderin görüşüp görüşmemesini belirleyecek bir başka faktör ise katılacak liderlerin olaya yaklaşımı olacak. Ev sahibi Hollande, ABD Başkanı Obama, BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon’un tutumları da iki liderin biraraya gelip gelmemesinde etkili olacak. Obama ve Hollande daha önce Türkiye’ye destek veren açıklamalar yapmıştı. Erdoğan bir kaç gündür katıldığı açılışlarda Putin’e sürekli Paris'te görüşme yapma teklifinde bulunmuştu. Paris’teki terör olayının ardından dünya liderleri ilk kez bugün Paris’te buluşmuş olacak. Liderin terörle mücadeleye yönelik açıklamalarda bulunmaları da bekleniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN