Erdoğan müjdeli haberi verdi: Muhtarların primleri karşılanacak

Erdoğan müjdeli haberi verdi: Muhtarların primleri karşılanacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 37'nci Muhtarlar Buluşması'nda konuştu. Referandum sürecinde CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun söylemlerine sert yanıt veren Erdoğan "Ben böyle bir yalan makinesi görmedim" dedi. Muhtarlara müjdeli haberi de veren Erdoğan "Muhtarların sağlık sigorta primleri karşılanacak" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 37'nci Muhtarlar Buluşması'nda konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Değerli kardeşlerim, bugün Külliye'nin önemli bir parçası olan Kongre ve Kültür Merkezi'nde bir araya geliyoruz. Bugün 81 vilayetten gelen 2 bin muhtar kardeşimizle bir aradayız.

15 Temmuz darbe girişiminde binamız darbecilerin ateşine maruz kaldı. Bu içinde bulunduğumuz bina, gazi bir binadır. Türkiye'nin bir daha öyle karanlık bir gece yaşamaması için bu hatıraları canlı olarak hafızalarda tutmalıyız. Rabbim böyle saldırılardan ülkemizi muhafaza etsin.

"BUNU ANLAMAYANLAR VAR"

Zahiren baktığımızda, ortada 18 maddelik bir anayasa değişikliğinin kabulü veya reddi söz konusudur. Ancak içerik açısından bakıldığında bu halk oylaması tarihi bir öneme sahiptir.

Kaymakam ve Belediye Başkanı yetkileri ile donatılmış bir muhtarın, mahallesine getireceği değişimi bir düşünün. İşte 16 Nisan'da buna benzer bir değişiklik yapılacak. Ama bunu anlamayanlar var.

"BEN BÖYLE BİR YALAN MAKİNASI GÖRMEDİM"

Ana muhalefetin lideri, 17 Nisan'da muhtarlıkları kapatacak diyor. Ben böyle bir yalan makinesi görmedim. Tayyip Erdoğan nasıl seçildiyse, muhtar da öyle seçiliyor sayın Kılıçdaroğlu. Muhtarlar kararname ile de değil, yasal düzenlemeyle geldi. Sonra BM'de konuşmamı hatırlatarak muhtarlarımızı küçümsedi. Araplarda bir laf var, söz ağzından çıkınca esiri olursun. Sen lafının esiri oldun. Lokantaları kapatacak diyor. Ya benim lokantalarla ne işim olabilir?

Bu kavga çıkmasın diye, Cumhurbaşkanlığı ile Başbakanlığı birleştiriyoruz Sayın Kılıçdaroğlu, anladın mı? Hükümet, Meclis'te kurulmayacak, doğrudan sandıkta millet tarafından kurulacak.

BU MİLLETİ ÇOK EZDİLER

Bu milleti çok ezdiler. Artık buna bir son verilecek. Şanlı geçmişimize geri dönüyoruz. Eğitimde, sağlıkta, adalette bunu yapıyoruz.

Yasama organı daha yetkin oluyor. Cumhurbaşkanı'nın Yüce Divan'a gitmesine kadar büyük bir yetkiyle donatılıyor. Tabi Referandumdan hemen sonra bu sistem gelmeyecek. 2019'da seçim yapılacak.

TÜRK TİPİ BAŞKANLIK SİSTEMİNDEN RAHATSIZ OLUYORLAR

Türkiye, 2007'de kendini milli iradeden üstün gören bir takım güçler tarafından uçuruma sürüklenmeye çalışıldı. Yeni sisteme göre ilk cumhurbaşkanlığı sistemi 10 Ağustos 2014'te yapıldı. Yeni yönetim sistemi, gökten zembille inmedi. Uzun bir çalışma sürecinin sonunda geldi. Türk tipi başkanlık sistemi dediğim zaman rahatsız olanlar var, bizim geleneklerimiz yok mu? 

Ne diyor? Örtülü bir darbe. Zerre kadar şahsiyetin varsa, çık belgelerinle ortaya koy. Şehitlerimize hakaret yetkisini nereden buldun? Doğru ol.

SABRİ Mİ KILIÇDAROĞLU MU?

36 yaşında Sabri tankın altından geçiyor. 2. tankın altına da yatıyor. Sabri mi, Kılıçdaroğlu mu? Sabri, Sabri. 

Bunların Genel Başkanı, "Denize dökeriz' açıklamasını doğru bulmadım" diyor. Bunu söyleyen vekilini kınama, partiden ihraç et.

HAYIR DİYENLERE MÜZE

Çıkıyor bir milletvekili, Evet diyenleri denize dökmekten söz ediyor. Kimsin sen, önce haddini bil. Seni Samsun'a sokmazlar, Amasya'ya sokmazlar! Haddini bil, bu millet Yunan mı ya! Senin ayakta durmaya mecalin var mı? Genel başkanları konuşuyor 'Doğru bulmam' diyor. Doğru bulmam deme kesin ihraç talebiyle at. Atamazsan CHP gider. Biz 'Hayır' diyenleri denize dökmeyiz. Hayır diyenler için sembolik bir siyasi müze kuracağız. Orada objeleri sergileyeceğiz. 'Öyle bir tarih geldi ki Hayır diyenler vardı, onların da tezleri şunlar şunlardı' diyeceğiz.

MUHTARLARIN SAĞLIK SİGORTA PRİMLERİ KARŞILANACAK

Muhtar maaşlarını asgari ücretle sabitledik. Muhtarların 613 liralık sosyal güvenlik primleri devlet tarafından karşılanacak. Bir müjde de köy korucularımız için vermek istiyorum. Güvenlik korucularımız artık kendi illeri dışındaki operasyonlarda da görevlendirilebiliyor. Hem kadro sayısını 55'e çıkardık, hem de yaş ortalamasını düşürdük. Korucularımız için 578 liralık bir sigorta ödenecek".

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN